7,3 19 tys. ocen
7,3 10 1 18868
7,3 31 krytyków
Rushmore
powrót do forum filmu Rushmore

TOTALNE BADZIEWIE

ocenił(a) film na 1

Jeden z najgorszych filmów,jakie oglądałem. Jakbym mógł, dałbym temu filmowi 0/10.Katastrofa.

użytkownik usunięty
adam05

idź się lepiej powieś na choince, święta idą

ocenił(a) film na 1

Miałem już dawno to zrobić, ale nie znalazłem odpowiedniej choinki.

ocenił(a) film na 6
adam05

prawidłowa odpowiedź. mnie koleżanka zaproponowała utopienie za skrytykowanie wyglądu Jasona Schwartzmana w tym filmie. ach mi ignoranci ;) nigdy nie wzbijemy się na wyzyny intelektualne niektórych :P

ocenił(a) film na 8
Maniaska

schwartzman jest obleśny, ale czy nie o to chodziło czasem?

ocenił(a) film na 6
adam05

Adamie! Ale co Adam... ?!

adam05

za młody jestes, albo mało inteligentny(albo i to i to :-)

ocenił(a) film na 8
adam05

Ten użytkownik nie jest ignorantem, nie ma w zwyczaju prowokować, jest po prostu za bardzo inteligentny i nie potrafi wczuć się w klimat głupola i spokojnie obejrzeć sobie filmu o debilach.
Ja uwielbiam kino ambitne lat '60 i późniejsze czy tam wielkie dzieła epickie itp. ale taki film jak "Rushmore" to kwintesencja uśmiechu na twarzy w światowej kinematografii i kompletnie inny sposób patrzenia w telwizornie . Trzeba się umieć wyluzować...

9/10

Nigdy nie zapomnę sceny w której w tle rozmowy Schwartzmana z kobietą (chyba) Bill Murray ucieka po trawniku..

ocenił(a) film na 7
goandrewgo_

A w innej gada przez telefon i czapuje dziecko rzucające do kosza :)

Anderson jest jedyny w swoim rodzaju, ma tak specyficzne i oryginalne poczucie humoru, że od razu widać, których filmów jest autorem.

Ale rozumiem, że wiele osób nie rozumie i "czuje" takiego klimatu.

adam05

Jak zero, to po prostu nie oceniaj, tyle.

adam05

cholerka, obawiam się, że możesz mieć rację. albo to wina idioty, który spłodził opis filmu ;) tak czy siak nie brzmi zachęcająco

ocenił(a) film na 7
adam05

bo?

ocenił(a) film na 8
adam05

Myślałam podobnie, kiedy pierwszy raz zobaczyłam film.
Ale potem zobaczyłam inne "dzieci" Wesa Andersona, w których się zakochałam i postanowiłam dać Rushmore drugą szansę.

NIE MAM POJĘCIA DLACZEGO ZA PIERWSZYM RAZEM UZNAŁAM GO ZA DNO!
Obejrzałam ostatnio znowu i jestem zachwycona, polecam ;)

użytkownik usunięty
adam05

Mi się podoba. Ma interesujący klimat.