Rytuał

The Rite
2011
6,7 124 tys. ocen
6,7 10 1 124036
5,1 17 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

Ogladajac ten film nie tracimy bezpowrotnie kilkudziesieciu minut swojego cennego zycia....
Nie mozna sie tu natknac na przesadne i przekombinowane efekty specjalne . Dosc ciekawy .

Malina1558

Chyba wczoraj oglądałaś :) Ja też ,ciekawy i coś przekazuje:) a dzisiaj sobie konto tu założyłem:P

ocenił(a) film na 8
Robin007

to jeden z niewielu filmow gdzie nie stawiaja na niebywale ilosci krwi i efekty specjalne ktore juz w sumie bawia a nie wpedzaja w strach .::)

ocenił(a) film na 9
Malina1558

Właśnie zaliczyłem seans spirytystyczny z panem Hopkinsem i chciałbym się wypowiedzieć :D

Całkowicie zgadzam się tu z waszymi wypowiedziami! Jest to najlepszy film z tego gatunku jaki widziałem. A widziałem "Egzorcyzmy EM" i "Ostatni Egzorcyzm" i oba filmy, nawet gdyby je połączyć . . . nie będę tak dobre jak "Rytuał". Perfekcjonalne ukazanie, Kościoła, braku wiary i zwątpienia w nią, spójność elementów i motywów z przeszłości Michaela! Jak dla mnie film na prawdę godny polecenia i zachowania w mojej filmotece :)

Pozdrawiam zwolenników naszych poglądów :)

ocenił(a) film na 8
DayWalkeer

"Ostatni Egzorcyzm" to dość słaby film,byłam na nim w kinie i z przykrością stwierdzam,że bezpowrotnie straciłam pieniądze i czas... za dużo efektów komputerowych i film bez większego sensu... Może macie do polecenia jeszcze jakieś ciekawe filmy ? ja mogę zaproponować "udręczonych" ,film ma przekaz i sens.

ocenił(a) film na 9
Malina1558

No dla mnie "Ostatni Egzorcyzm" z poczatku był ciekawy gdyż nabrałem nadziei ze względu na sposób kręcenia filmu - Spodziewałem się dobrego filmu tak jak było z "Blair Witch Project" , no ale niestety . . .nadzieja matką głupich.

Ja mogę z czystym sumieniem polecić "Naznaczony" film w moim gatunku, z moją dawką gęsiej skórki i ze spójnością całości. Polecam w 100%

ocenił(a) film na 5
Malina1558

Dość ciekawy ale nie powalający, obejrzałem ale nie zainponował mi - ot kolejny obejrzany film.
Ogólnie nie przepadam za filmami o tematyce religijnej ale też ich nie unikam.
Kiedy dawno temu obejrzałem Stygmaty to byłem pod dużo większym wrażeniem.
Można obejrzeć

ocenił(a) film na 8
wiedzmin79

Stygmaty faktycznie robią wrażenie na człowieku... aczkolwiek muszę się tu zgodzić....przy omawianym tu filmie nie ma powalającej rewelacji aczkolwiek można go obejrzeć i nie będzie to zupełnie stracony czas...

ocenił(a) film na 7
Malina1558

Swietny Hopkins jak zawsze.

ocenił(a) film na 7
Malina1558

Zgadzam się,całkiem dobry film a w szczególności same egzorcyzmy.

Malina1558

myślałem że będzie lepszy choć po pierwszych 40 minutach zacząłem spodziewać się totalnej klapy. Film jednocześnie trzymający w napięciu a jednocześnie masę w nim niedorzeczności. Jeśli chodzi o Hopkinsa to zawiodłem się gdyż wypadł mizernie w porównaniu z Martą Gastini. Swoją drogą szkoda że zdecydowano się na te śmieszne efekty specjalne na jego twarzy bo miejscami wyglądało to śmiesznie - przeciwnie było z scenami z kobietą w ciąży.

ocenił(a) film na 7
Malina1558

Po prostu wciągający solidny film, Antony Hopkins to aktor najwyższej klasy, choćby dzięki niemu film ogląda się z zaciekawieniem. Wiadomo że nie będzie to film kultowy jak oryginalny Egzorcysta, temat opętania jest zbyt powszechny, ale Rytuał jest jednym z lepszych ostatnio.