Rytuał

The Rite
2011
6,7 124 tys. ocen
6,7 10 1 124036
5,1 17 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

Niestety

ocenił(a) film na 6

ale nawet świetny Anthony Hopkins nie uratował tego "dzieła". Fabuła przewidywalna, gra aktorska jeśli w ogóle można o takiej mówić mierna. Nastawiałem się na coś naprawdę mocnego ale bardzo się zawiodłem. Pomimo że tematyka interesująca i lubię tego typu filmy to ten zapamiętam ze złej strony. Jeśli już ktoś się zdecyduje poświęcić wieczór to proponuję zacząć od klasyki. Mówię tutaj oczywiście o Dziecko Rosemary Polańskiego i całej trylogii atramentowej. Dopiero później Egzorcysta i Egzorcyzmy Emily Rose.

ocenił(a) film na 8
gwindak

Nic nie rozumiesz, film pokazuje prawdę, to wszystko. Nic dodać nic ująć.

logotyp

A ty nadal próbujesz tego bronić? Zaciekły jesteś, ale takiej biedy nic nie uratuje.
Jakbym chciała obejrzeć film dokumentarny to bym to właśnie zrobiła. Moim celem jest zesranie się ze strachu i kontynuowanie nocnego maratonu z paranoją, a nie marnowanie czasu. Horror bez klimatu przestaje być straszny i nie ma sensu.

Napoleon_Bonaparte

Napoleon Bonaparte jest kobietą ? Nie dziwię się zatem taką opinią o tym filmie. Rozdwojenie jaźni.

ocenił(a) film na 6
gwindak

Zgadzam się z gwindakiem, praktycznie cały klimat i napięcie buduje tylko i wyłącznie fantastyczna gra Anthonego Hopkinsa. No i z całego filmu... to praktycznie tyle.

ocenił(a) film na 9
gwindak

W którym miejscu, wskaż jedną scenę, widziałeś "złe aktorstwo"? Bo ja widzę jedynie arcydobrą gre aktorską głównych bohaterów. Przewidywalność? A co, chciałeś żeby protagonista wziął ślub z demonem, żeby Cię to zaskoczyło?jesteś niepoważny.