Rytuał

The Ritual
2017
5,7 49 tys. ocen
5,7 10 1 48514
5,9 14 krytyków
Rytuał
powrót do forum filmu Rytuał

Dawno nie oglądałem tak idiotycznego filmu. Nie wiem jak można napisać iż miał jakiś klimat typowy dla horrorów. Bo szczerze mówiąc nic poza ciemnością, która wypełnia 90% tego filmu nic mnie nie porwało. Przewijałem by cokolwiek w końcu zobaczyć. Rozumiem, że to film niskobudżetowy, ale straciłem przez niego 1.5 h mojej cennej niedzieli. Ocena 5,7 jest zawyżona o jakieś 4,7 punkta. Film bez pomysłu z idiotyczną fabułą i ciemnością w roli głównej. Zamiast mnie wystraszyć chwilami mnie po prostu bawił.

ocenił(a) film na 7
l_walkuski

Dla porównania podaj jakiś nieidoiotyczny horror który oceniasz wysoko.

ocenił(a) film na 3
komarrek27

Blair Witch Project z 1999 był już dużo lepszy... tutaj jakoś nie widziałam, by cokolwiek kupy się trzymało. Był sobie główny wątek Luke'a, pach, ludzie czczący Jotuna, który wyglądem bardziej przypominał krzyżówkę biesa i leszego (niemniej wyglądał całkiem fajnie), jakieś plątanie się wokół wierzeń skandynawskich. Niby to się miało łączyć a wyszło jakieś niewiadomo co, plus samo zakończenie wygląda jak robione na siłę, bo czas i pomysły się skończyły...
więcej emocji wzbudziło we mnie wyłamywanie kciuka niż cały film razem wzięty...

ocenił(a) film na 4
l_walkuski

zgadzam się po części. Wszyscy chwalą klimat, a ten horror po prostu jest nudny. Nawet ci ludzie w chacie nie są creepy. Nie wiem gdzie się tu bać, a niektórzy wręcz piszą, że byli "straumatyzowani".