PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9300}

Ryzykowny interes

Risky Business
1983
6,6 7,5 tys. ocen
6,6 10 1 7545
6,4 10 krytyków

Ryzykowny interes
powrót do forum filmu Ryzykowny interes

ale za to KLIMAT I MUZYKA WGNIATAJĄ W FOTEL. Nic nie poradzę, po prostu mam cholerną słabość do lat 80. Tu jest to coś, czego brakuje w dzisiejszych filmach.

29
Stranger

dokładnie! klimacik jest super :) muzyka też!!! może fabularnie zwykła komedyjka ale ten klimat robi swoje ojj robi!!! jest super

Stranger

Podpisuję się pod tym. Muzyka zabiera nas znów do tych lat, super :-)

Mycek

Jeden jedyny utwór który mnie po prostu oczarował to jest Love on the Real Train... po prostu cudo, do tego jeszcze użyty w serialu Mr. Robot gdzie idealnie pasował do sceny, soundtrack jest po prostu ponadczasowy.

puchoo

No i Bruce Springsteen - Hungry Heart :)

Stranger

Dokładnie to samo mam z filmem "Koktajl", też z Cruisem w roli głównej zresztą. Chociaż fabuła tam nie jest jakaś super wybitna, film ma świetny klimat lat 80 podkreślony równie świetną muzyką.

Stranger

Mam tak samo jak ty.

Stranger

Fabularnie słaby? Niby z której strony, ten film wyprzedza swoje czasy, ukazując w perfekcyjny sposób USA. O reszcie napisałeś już, klimat, muzyka etc... Jest to jeden z lepszych amerykańskich filmów pod każdym względem.

kamells

Oglądając, taka refleksja mnie naszła... w 1983 u nas stan wojenny, a tam bailando i muscle cars... piękną młodość mieli urodzeni w latach 1960-1970 :)