PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122770
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Złote Globy 2012 - 3 nominacje ;) Sukces czy porażka ? Szanse na Więcej oscarowych nominacji ? Bo choćby 3 są (tak teoretycznie) pewne... a do najlepszego filmu ?
To że się należy to sprawa oczywista, ale zobaczymy, co zrobi "Hollywoodzka śmietanka" ;D

MF13

3? Mamy duet aktorski Foster&Winslet i na tym koniec. A do Oscarów najprawdopodobniej się nie załapie. Minimalne szanse na scenariusz, ale to tyle.

ocenił(a) film na 9
h_anka

Żal mi braku tej 3 nominacji dla najlepszej komedii lub musicalu... na początku podano, że jest, a później zmieniono decyzję ;) Chociaż te 2 ważne nominacje na otarcie łez...

MF13

Nie ma nominacji do komedii, nie ma nominacji dla Waltza, więc porażka. Chociaż nie wątpię, że film jest pewnie bardzo dobry.

ocenił(a) film na 9
nikike

Bardzo dobry jest i gdyby Adademia Oscarowa była uczciwa to dałaby mu nominację dla najlepszego filmu, gdyż naprawdę się wyróżnia. Moim skromnym zdaniem powinien mieć 6 nominacji - gdyby było to możliwe ;( Jednak w rzeczywistości dostanie - 1, może 2 - albo też nic (obawiam się tego ostatniego). Ale przynajmniej poprzez nazwiska Winslet i Foster zostanie bardzo dobrze wypromowany na gali Złotych Globów i przed "rytuałem" oscarowym).

MF13

Najlepsza byłaby akcja, gdyby Polański dostał Oscara za reżyserkę(oczywiście jest to niemożliwe, ale pisząc hipotetycznie...), ciekaw jestem czy zdołałby go odebrać.

ocenił(a) film na 9
nikike

Pewnie by nie zdołał... jednak sądzę, że się "zlitują" i dadzą "Rzezi" choć 1 nominację ;)

MF13

To, że dostanie przynajmniej jedną nominację jest oczywiste(pewnie za rolę żeńską), ale nagrody już na pewno nie.

ocenił(a) film na 9
nikike

Nie byłbym tego tak na maksa pewien... należy im się, ale wiadomo jaka jest "przewidywalna" AKADEMIA ;) A mają silną konkurencję... zresztą one same są wielką konkurencją ;)

MF13

Zależy czy Akademia uzna te role za pierwszoplanowe czy drugoplanowe, bo w tej pierwszej kategorii nie wierzę, żeby nie dostała Meryl Streep.

ocenił(a) film na 9
nikike

Meryl dostanie... ale coś mi mówi, że w rywalizacji przegra z Close - ta to dopiero przeszła przemianę !

MF13

Nie wiem, nie widziałem.

ocenił(a) film na 6
nikike

Już raz taka akcja była... :)
http://www.youtube.com/watch?v=PXnNOBj26lk

Corderosa

Ale może po 8 latach by się udało...

ocenił(a) film na 9
Corderosa

Patrząc realistycznie... to niemozliwe ;( Niestety ;((( A Winslet czy Foster mają szansę na Oscara tylko pojedynczo w kategorii : Najlepsza aktorka drugoplanowa ;) Wtedy obstawiam, że większe ma szanse dziwnym trafem (przeczucie) Kate Winslet ;) Będzie trudno. Jest zawsze szansa na nominację w kategorii : najlepszy scenariusz adaptowany... ale sam nie wiem na ile jest to w sferze marzeń, a na ile w sferze realności xD

MF13

Będzie pewnie nominacja dla Winslet i za scenariusz może. Na więcej nie ma co za bardzo liczyć.

neo_angin

Nie dostanie żadnej nominacji, może na scenariusz adaptowany ma minimalne szanse, ale na 95% nie.

Dlaczego akurat Winslet? :) Foster i Waltz byli lepsi, a kategoria aktorska tego drugiego jest przecież mniej oblegana. Pewnie chodzi Ci o to, że Akademia jest przychylna dla Winslet? Swoją drogą szkoda mi Polańskiego, zasłużył na wyróżnienie za "Autora widmo" bardziej niż większość nominowanych ostatnio za reżyserię. Ktoś wie, co faktycznie będzie jego kolejnym projektem?

Galadh

Chodzi mi właśnie o to że Winslet jest pewnego rodzaju pupilką akademii. Nie ma w sumie znaczenia że to moja ulubiona aktorka :).
Za "Autora Widmo" z pewnością zasłużył na nominację,ale niestety akademia wolała prostsze tematy.

http://www.filmweb.pl/news/Roman+Pola%C5%84ski+zdradza+szczeg%C3%B3%C5%82y+noweg o+filmu-80189