PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122770
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

To francuz Alexandre Desplat,ktory wspolpracowal z Romanem Polanskim przy filmie Autor Widmo skomponowal muzyke do Carange a nie Alberto Iglesias.

ocenił(a) film na 8
kamil_morawski2

Gdzieś czytałem, że Polański bardzo chciał zatrudnić Desplata, ale ten akurat pracował na planie Harry'ego Potter'a i Insygniów Śmierci części 2 i nie był w stanie przyjąć nowych zobowiązań :)

ocenił(a) film na 8
Indy_6

o przepraszam to był stary news, Desplat jednak spomponował muzykę:)

ocenił(a) film na 7
kamil_morawski2

Desplat został zastąpiony Inglesiasem, ale kiedy okazało się, że Alexander wyrobił się z ,,Insygniami" Polański przyjął go z otwartymi rękoma :)

ocenił(a) film na 9
kacperpiotrkow2

Na oficjalnym trailerze, w momencie kiedy Jodie Foster bije swojego męża w ramię, słychać motyw muzyczny, który jak dla mnie jest już znakiem towarowym duetu Polański - Desplat. Jest bardzo podobny do głównego motywu Autora Widmo, budujący napięcie, mający w sobie coś dramatycznego i groteskowego zarazem. Kiedy go usłyszałem, nie miałem wątpliwości, że żaden Iglesias muzyki nie układał. Zdjęcia: Paweł Edelman, muzyka: Alexandre Desplat i reżyseria: Roman Polański. I ja już nie muszę nic więcej wiedzieć - po prostu kupuję bilet.

the_boutique

Racja, Iglesias znany jest ze współpracy z Almo i ten motyw, który słychać w trailerze raczej mi do niego nie pasuje...