To francuz Alexandre Desplat,ktory wspolpracowal z Romanem Polanskim przy filmie Autor Widmo skomponowal muzyke do Carange a nie Alberto Iglesias.
Gdzieś czytałem, że Polański bardzo chciał zatrudnić Desplata, ale ten akurat pracował na planie Harry'ego Potter'a i Insygniów Śmierci części 2 i nie był w stanie przyjąć nowych zobowiązań :)
Desplat został zastąpiony Inglesiasem, ale kiedy okazało się, że Alexander wyrobił się z ,,Insygniami" Polański przyjął go z otwartymi rękoma :)
Na oficjalnym trailerze, w momencie kiedy Jodie Foster bije swojego męża w ramię, słychać motyw muzyczny, który jak dla mnie jest już znakiem towarowym duetu Polański - Desplat. Jest bardzo podobny do głównego motywu Autora Widmo, budujący napięcie, mający w sobie coś dramatycznego i groteskowego zarazem. Kiedy go usłyszałem, nie miałem wątpliwości, że żaden Iglesias muzyki nie układał. Zdjęcia: Paweł Edelman, muzyka: Alexandre Desplat i reżyseria: Roman Polański. I ja już nie muszę nic więcej wiedzieć - po prostu kupuję bilet.