Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122961
7,4 55 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Komedia? Ciekawe żaden dialog nie był śmieszny, a w tym filmie ich pełno. Dramat? Na pewno
dramat z tego filmu. Dobra wiem że to jest "sztuka" dla ludzi o wyższej inteligencji. Ale ten film to
dno, gdy się pojawiły napisy czekałem jeszcze co się wydarzy.

użytkownik usunięty
Szymonnnnnnn

Bo to nie jest komedia, w której nagrany śmiech informuje cię, kiedy masz się śmiać.

ocenił(a) film na 3

Wybacz ale właśnie też nie lubię takich "komedii". Oraz debilnych scen i prymitywnych dialogów. Może po prostu nie zrozumiałem tego filmu, ale nawet jako Dramat film nie fascynuje.

użytkownik usunięty
Szymonnnnnnn

To nie jest dramat. Rozumiem, że aktorstwo tez zupełnie beznadziejne i drewniane, skoro zasługuje na ocenę 1?

ocenił(a) film na 3

Racja, Waltz jest jednym z najbardziej szanowanym aktorem przeze mnie. Ale co nie zmienia faktu że film męczył niesamowicie. Ten scenariusz powinien być okazany w teatrze, a nie na filmie.

Szymonnnnnnn

(...)bo jak pewnie zauważyłeś, film jest ekranizacją sztuki :) Ja uwielbiam teatr, a "Rzeź" jest po prostu 'teatrem telewizji'. Dlatego trwa 1h16min, bo więcej nikt by nie strawił, co nie zmienia faktu, że dla mnie film jest genialny. Widzę, że nie lubisz tego typu rozrywki, ale mimo to polecam a)obejrzeć polski teatr telewizji i sztukę "Napis" b) wybrać się do Teatru Współczesnego w Warszawie na sztukę (tu uwaga) "Napis". Może trochę przegadane, ale gra aktorska wszystko rekompensuje :)

Szymonnnnnnn

polecam american pie

ocenił(a) film na 3
regoat

Nie dzięki.

użytkownik usunięty
Szymonnnnnnn

To nie jest rozrywka dla każdego :) Ale moim zdaniem dla kobiet ten film jest godny polecenia :D

ocenił(a) film na 7

Winslet dała czadu ;D

użytkownik usunięty

Dlaczego dla kobiet? Mnie się bardzo podobał, a ostatnim razem, kiedy sprawdzałem, wyszło, że mam penisa.