Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122961
7,4 55 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Zabierając się za oglądanie wiedziałem czego mam się spodziewać. Spodziewałem się
kameralnego dramatu, przegadane filmu z akcją w jednym pokoju. Chociaż pierwsze kilka
minut poczułem lekki dyskomfort bo pozornie wiało nudą, ale już po kilku minutach
stwierdziłem, że nie ma niepotrzebnych scen w tym filmie i tak było do końca. Akcji
wystarczyłoby na dobry film sensacyjny, cięte, krwiste dialogi, genialna reżyseria i koncert
czwórki głównych aktorów i chociaż myślałem, że moja ulubiona Kate Winslet tutaj
wszystkich przebije to zdecydowanie Foster była najlepsza. Film rewelacja. Dobry reżyser,
dobry scenariusz, dobrzy aktorzy i więcej nie trzeba. Rewelacja!

ocenił(a) film na 9
IronicMC

zgadzam się w 100%, świetnie zagrane, a najważniejsze kapitalnie pokazuje co naprawdę siedzi w człowieku
Dużo smaczków ma ten film, ogląda się go świetnie.

9/10

ocenił(a) film na 8
MrocznyZiutek

Popieram. Film zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie, niż się spodziewałam. Nie sądziłam, że cała akcja rozgrywać się będzie w jeden wieczór. Film poprowadzony był w odpowiedni sposób. Zamiany ról pośród rozmówców, żółć jaką wypluli robi wrażenie. Nie jest to jednak film dla osób lubiących dużo akcji lub bardziej wyrazisty dowcip.

IronicMC

Świetny film. Nie nudziłam się ani chwili (w odróżnieniu od "Incepcji"- dobry film ale w pewnym momencie byłam już nim zmęczona), ostatni raz tak wciągnął mnie "The Social Network". Aktorstwo i dialogi na najwyższym poziomie.