PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122813
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Jestem dumny będąc rodakiem Polańskiego.Znacznie bardziej niż (posługując się nazewnictwem przedmówcy) "przereklamowanym" Janem Pawłem II Takie dzieła,chociaż pozornie"o niczym",które zachwycają aktorstwem,trzymają w napięciu i wciągają,są rzadkością.Ta prosta fabuła,wzbogacona o złożone aspekty z codzienności dwóch małżeństw,po prosta zatapia widza jak niemiecka torpeda V-2.Oprócz tego ten film naturalnie bawi i jesli odrobinę przejaskrawia problem,obyśmy nigdy do takich przejaskrawień sami się nie dopuszczali.A niewątpliwie robimy.Polecam.

lokatortomek

Polański to chyba zrobiłby dobry film z jednym aktorem i budżetem 500 złotych.

ocenił(a) film na 5
lokatortomek

nie jesteś dumny tylko głupi. jak można odczuwać dume z cudzych osiągnięć , masz w nich jakiś udział czy co?

Muhomorniczy

wyobraź sobie tępy muchomorku że cywilizacja odkryła coś takiego jak np sport gdzie miliony kibiców czują dumę widząc sukcesy sportowców którym kibicują, taką samą dumę można odczuwać w każdej innej dziedzinie i to jest indywidualna sprawa. Obawiam się że twoi rodzice wyobrażali sobie że będą bardziej dumni z twojej inteligencji

ocenił(a) film na 5
brzeszczot_3

bazuje to na głupocie, zaprzeczenie rodzinnych więzów, sterowanie tłumem, igrzyska dla upośledzonych

ocenił(a) film na 5
Muhomorniczy

zdrowiej jest kogoś podziwiać , czucie dumy to już chorobowa projekcja własnych ambicji na obcą osobę

Muhomorniczy

można czuć dumę jeśli z osobą która osiągnęła sukces łączą nas jakieś więzi, w tym przypadku narodowość, wcześniej wspomniałem sportowców bo tam widać to najwyraźniej. Podziwiać można Scorsese lub Forda Coppole i nie ma to żadnego związku ze zdrowiem chyba że chcesz być poprawny na siłę jak Penelope którą gra Jodie Foster w powyższym filmie

ocenił(a) film na 5
brzeszczot_3

może rozsądniej byłoby ostrożniej obdarzać ludzi takich uczuciami, przecież wcale ich nie znasz, w przypadku polanskiego przynajmniej wiemy że jest obrzydliwym gwałcicielem dzieci, w moim idalnym świcie zawisł by za jaja i na tym by sie skończyła jego kariera na tym padole, złem ejst akceptowanie człowieka którego czyn jest niewybaczalny , se idola znalazłeś, obzrydliwe

Muhomorniczy

to nie ja napisałem że jestem dumny z Polańskiego tylko lokatortomek, a ja twierdzę że ma on do tego pełne prawo, zresztą tego typu reakcje są w dużej mierze spontaniczne, nie nie ważne czy czuje się z kogoś dumę czy się kogoś podziwia. Nie można sobie wmówić "nie będę go podziwiał" lub "nie będę czuł dumy z jego osiągnięć dzisiaj tylko za tydzień". To się czuje lub nie i tyle. Swoją drogą idol to jest ktoś kogo by się chciało naśladować a z osiągnięć Polańskiego można być dumny a niekoniecznie naśladować inne jego życiowe czyny