Rzeka bez powrotu

River of No Return
1954
6,6 2,8 tys. ocen
6,6 10 1 2849
5,7 6 krytyków
Rzeka bez powrotu
powrót do forum filmu Rzeka bez powrotu

bo wygląda tu pięknie (co za figura!) i świetnie śpiewa.
MITCHUM jak zwykle znudzony życiem, jakby ospały, ale reżyseria PREMINGERA nie pozwala się nudzić. Świetna puenta

AutorAutor

Warto chyba tylko ze względu na Marilyn. Scenariusz słaby, pozostała część obsady też nie zachwyca, nie podoba mi się przedstawienie Indian jako zła wcielonego. Zakończenie...odniosłam wrażenie, że scenarzyście zabrakło już pomysłów, więc postanowił zakończyć film jedną, niezbyt udaną sceną.
A między Key i Mattem było tyle chemii co kot napłakał. Gdyby nie scena pocałunku i scena w jaskini to można by ich nazwać spokojnie tylko przyjaciółmi. Ale cóż, ja ze swojej strony także nie zauważyłam w nim nic szczególnego, dzięki czemu można by się w nim zakochać.
6/10, punkt wyżej za Marilyn oczywiście, która nawet tu pokazała, jak dobrą aktorką była.

ocenił(a) film na 8
Lady_From_Burton_World

Marilyn wyglądała bosko w tym filmie. Chyba jedna z najlepszych jej ról filmowych.

ocenił(a) film na 3
Reayuk

Raczej jedna z najgorszych...

Ale Marilyn piękna.

ocenił(a) film na 8
Zaratustra_2

Może najgorsza, nie jestem znawcom kina, a tym bardziej kina z Marilyn. Oglądałem kilka filmów z jej udziałem. Ten akurat mi się spodobał, ale to chyba zawdzięcza swojej urodzie.

ocenił(a) film na 8
Zaratustra_2

wątpię aby była to jedna z jej najgorszych ról, w tym filmie udowodniła wytwórniom że potrafi też grać inne role niż jak to ona opisywała ,,głupiutkie blondynki" pokazała że umie śpiewać, grać, i być nad wyraz kobieca.

użytkownik usunięty
AutorAutor

Zgadzam się w 100% ,to kolejny film ,ktorego jedynym pozytywnym punktem jest rola Marilyn Monroe,jej gra aktorska.To dowod na to,ze była wielką aktorką,ktora nawet w średnich filmach grala dobrze.Szkoda,ze nie zostala za to nigdy doceniona.