Słoń

Elephant
2003
6,9 38 tys. ocen
6,9 10 1 37999
7,7 35 krytyków
Słoń
powrót do forum filmu Słoń

Ten film nie jest zły.Można go oglądać,lecz ujęcie jak chłopak przez pięć minut idzie korytarzem jest męczący.Po części wprowadza nas w akcję filmu.Swoją drogą ci gośćie trochę przesadzili uważając swoich kumli ze szkoły jako cele do zastrzelenia.Chyba naoglądali się za dużo filmów akcji.

cherry17

heh taki jest styl gusa van santa.. mi sie podoba niektorym nie.. mi tez z poczatku wydawalo si to nudne le poznij uznalem ze jest to bardzo ciekawe... ma swoj wlasny styl i to sie liczy.. napewno nie jest to dla ludzi ktorzy sa fanai rambo.. ;)

ocenił(a) film na 10
cherry17

obejrzałem ten film gdzieś na oko pół roku temu i przez cały czas ciągnie mnie aby do niego powrócić. moim zdaniem film 10/10 pod każdym względem, a długie ujęcia dodają mu uroku. ;)

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
cherry17

Te ujęcia własnie nadają klimatu temu filmowi. Podobny motyw jest w filmie Gerry. Mi osobiscie odpowiada taka forma kręcenia.

ocenił(a) film na 4
Mateusz_25

A mi nie bardzo.Autor ma racje-film nie jest zly ale przez te ujecia moze sprawiac odczucie nudnego i meczacego.Fakt-wprowadza to w klimat filmu ale mym zdaniem rezyser przedobrzyl i film przez to stracil niestety.

a BTW smiesza mnie ludzie ktorzy wszystkim kaza myslec ze ten film to bezsprzeczne arcydzieło.Jest trudny w odbiorze,meczacy i nie dla kazdego wiec nie rozumiem niektorych wypowiedzi....

Pozdrawiam R