PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9913}

Słodki listopad

Sweet November
2001
7,3 104 tys. ocen
7,3 10 1 103943
5,6 17 krytyków
Słodki listopad
powrót do forum filmu Słodki listopad

z Charlize i Keanu, ale nie mam innych wrażeń poza estetycznymi. Natomiast kompletnie zdumiał mnie Jason Isaacs - nie myślałam, że my favourite - ostatnio - "czarny charakter" potrafi być wiarygodnym transwestytą. Dziękuję reżyserowi, że pozwolił mu na chwilową zmianę emploi.

ocenił(a) film na 9
killashandra

tak estetyka
jak dla mnie to Charlize była największym plusem tego filmu. A Isaacsa to widziałem po raz pierwszy, widać, że niezły z niego aktor i chciałbym go zobaczyć w innej roli.

IvanH

Osobiście wolę
Keanu, jakem hetero :) Obiektywnie jednak: tak, Charlize jest piękną kobietą. Jason Isaacs był świetnym antagonistą w "Patriocie" z Melem Gibsonem i w ostatnim "Harrym Porterze". Duży potencjał.

ocenił(a) film na 9
killashandra

a wiesz, że oni
dostali za te role nominacje do Złotych Malin. film chyba też. JA tam nic do nich nie mam, ale to chyba przez tą wielka, mimo wszystko, sztucznosc scenariusza i jego wielką, wielką melodramatyczność.

IvanH

Nie wiedziałam,
ale muszę przyznać jury rację: wizualnie jest miło, a wewnętrznie pusto. Zgadzam się z Twoją oceną. Nie chciałam gryźć tego filmu od strony scenariusza, bo generalnie nie lubię melodramatów i jestem w tym temacie tendencyjna. Cóż, stało się.