Mógłby ktoś wyjaśnić o co co chodziło? Kompletnie nie wiem czym są te czerwone ziarenka, para, która na końcu tańczyła i generalnie mam mętlik w głowie.
Zgadza się z tobą i właśnie szukałem odpowiedzi na ten temat bo sam tego nie zapałem, ale jak coś znajdę dam znać.
-W ostatniej scenie, jedzenie przynosi im kobieta o imieniu Darminah - ta sama kobieta w filmie "Satan Slave" miała moc przywoływania umarłych (takie powiązanie do tamtego filmu).
-W słoiku sa owoce dziekuje róży - te same owoce rozrzucili wokół domu ludzie z sekty - ci parasolami (potem kilka z tych owoców zebrała najstarsza siostra). W drugim artykule dotyczącym okultyzmu słyszymy wzmiankę ze ostatnie dziecko jest nasieniem szatana i przybedą po niego pasterze (czyli nieumarli) kierowani znakami. Owoce róży rozrzucone wokół domu są właśnie znakiem dla nieumarłych gdzie znajduje sie potomek szatana.
-Nad słoikiem, na ścianie, widać mapę z zaznaczonymi punktami - to miejsca gdzie znajdują sie kolejne dzieci szatana do "odbioru" przez Darminah i jej "armie". Dlatego tez padają słowa: "Czas rozpocząć żniwa.".
-W ostatniej scenie padają słowa z ust Darminah: "Musza byc blisko nas." - ojciec i matka należeli kiedyś do sekty by moc mieć dzieci (dlatego ojciec kilka razy powtarza ze sie nie modlą). Darminah liczy na to ze ojciec wraz z dziećmi wróci do sekty, lub tez ojciec wrócił do sekty potajemnie (stad mieszkanie i wzmianka o nagłym bogactwie).
Mam nadzieje ze pomogłem.