Choć nie tylko....Osobnicy oceniający film przez pryzmat obecności żółtków na ekranie proszeni są jednak o trzymanie się z dala:).
Dwóch z tych trzech reżyserów zasłużyło już na miano kultowych.
Zarówno Miike i Park zaserwowali nam krótkie metraże najwyższej próby.Pierwszy z nich uraczył widza poetyckim artystycznym obrazkiem z zaskakującym finałem.Drugi natomiast, prawdziwym ekstremum. Segment "Cut" autorstwa Parka jest głównym powodem dla którego warto sięgnąć po ta produkcje.Po prostu wgniata w ziemię, pozostawiając widza (a przynajmniej mnie pod ogromnym wrazeniem).
Częśc "Dumplings" Fruit Chana równiez jest świetna,ale nie traktuje jej jako integralnej części zbioru, bowiem nie została nakrecona specjalnie na jego potrzeby, a tylko skrócona i przemontowana z orginalnej ponad 90 minutowej wersji.
Podsumowując każdy z segmentów to małe dziełko sztuki,które mogę polecic każdemu (poza wymienionymi w pierwszym akapicie;) spragnionemu nowych doznań.
To ciekawe. Ogladnąłem Film Three Extremes - Dumpling w reżyserii Fruit Chan'a - film trwa 90 minut i jest kompletną historią - prosze o wyjasnienie bo wg mnie to jakaś trylogia - chyba że oglądałem niewiadomo co ;) obsada i reżyseria się zgadza, niestety o kolejnych filmach nie mam infa.
Co do filmu to chyba musze ochłonąć - powiem szczerze nie spodziwewałem się, że temat tego filmu bedzie aż tak drastyczny - być może dla swoich nerwów nie odważył bym się na jego oglądanie. Jedna sprawa mnie zastanawia - czy jedynym przesłaniem tego filmu było stworzenie tytułowego potwora? Czy to oznacza, że w dążeniu do celu jesteśmy w stanie pokonać wszystkie granice? Jeśli tak to chyba jesteśmy potworem...
Ogladales tylko jedna z trzech nowel. Caly set sklada sie z trzech filmow: pierwszego, ktorego nazwy nie pamietam i nawet nie ogladalem :), drugim jest wlasnie dumpling i trzeci jest box tworcy oldboya. W sieci wlasnie najwiecej jest tej wersji z jednym filmem, rzadziej mozna spotkac kompletna trylogie na dwoch plytach, ale mozna ;).
Małe sprostowanie: "Box" o którym piszesz, to tytuł pierwszej noweli Miike’a Takashi. Część trzecia twórcy "Oldboy’a" to "Cut".
Oglądałem film Dumpling Three Extremes pełną 90 minutową wersję.
Musze powiedziec ,że jest to film dla ludzi o mocnych nerwach.
Zapowiadał się tak niewinnie ,ale później...
Przerażający w swej prostocie ale temat jaki porusza ,polecam.