Sabat sióstr

Akelarre
2020
6,2 4,6 tys. ocen
6,2 10 1 4628
7,0 5 krytyków
Sabat sióstr
powrót do forum filmu Sabat sióstr

Nie wiem dlaczego ten film ma taką niską ocenę jest lepszy od wielu innych co nawet mają ocenę 9.1 chociażby. Mi osobiście podobał się bardzo. A, najbardziej jak robiły sobie współczesną bekę z głupich ludzi, a Bóg podobno mówił, że ludzie są mądrzy i mają wolną wolę widocznie nie wszyscy. Pokazuję też jak bardzo zły wpływ ma chrześcijaństwo na ludzi jak dla mnie najgorsza religia na świecie.
Pozdrowienia dla wszystkich Czarownic z Polski. <3

Manuel_Quemolla

Dziekuje i również pozdrawiam

Manuel_Quemolla

Podaj mi choć jeden film oceniony na więcej niż 9.1 na tym portalu, który jest gorszy od tego "arcydzieła". Podaj mi choć jeden tytuł filmu, który ma wyższą ocenę niż 9. Oczywiście pod warunkiem, ocen jest przynajmniej 1000 a nie jedno czy dwa.

ocenił(a) film na 10
Manuel_Quemolla

Cóż na filmie jest pokazane jak wygląda ta "demonologia", "szatan", "Lucyfer" w ciemnogrodzie... ciekawe, bo go wzywały to się nie pojawił i w realnym życiu też się nie pojawi, bo go po prostu nie ma. Straszak właśnie, żeby nakręcony na demony mógł gadać jaki to szatan jest zły. No i takie właśnie nakręcanie ludzi demonami doprowadza, że jedni wymyślają, a kolejni zaczynają wierzyć w te kłamstwa. A lepiej demonologia ma się dobrze, wciąż niewiele się różni we współczesnych czasach.

A co do filmu mi się kojarzy ze Studnia i wahadło tam też był nakręcony ksiądz (jeśli dobrze pamiętam).

Manuel_Quemolla

W tej chwili jest oceniony jako średni - czyli taki, jaki faktycznie jest (chociaż IMO jest słaby). Z drugiej strony nie dziwi mnie, że film podoba się bardzo osobie, która uważa chrześcijaństwo za najgorszą religię na świecie. I nie chodzi o to, że trafia on w (powiedzmy kontrowersyjny) gust; a o problem z oceną rzeczywistości, umiarkowane zdolności kognitywne. Nawet takie ikony nowego ateizmu wojującego jak Dawkins, Hitchens, Harris czy Dennett nie posunęły się do oceny chrześcijaństwa jako najgorszej religii świata.