Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179129
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Książka

użytkownik usunięty

Ciekawi mnie dalsza historia głównej bohaterki chyba przeczytam książkę zanim ten film puszczą w kinie.

Zdecydowanie tak zrób, naprawdę warto :)) poza tym film jest więcej warty po przeczytaniu książki... wtedy można poczuć tę niesamowitą atmosferę i nawet trochę uwierzyć w ten świat, który stworzyła Stephenie Meyer. Pozdrawiam

Ja przeczytałam książkę dopiero po obejrzeniu "Zmierzchu" i powiem, że po jej przeczytaniu dużo lepiej rozumiałam o co chodzi w filmie. Można dokładniej poznać i zrozumieć motywy jak i decyzje bohaterów, co nimi kierowało itp. W książce jest dużo więcej istotnych szczegółów. Co prawda film nieco różni się od książki (jak to często bywa) i najprawdopodobniej tak też będzie z New Moon, ale mnie osobiście to aż tak bardzo nie przeszkadza. :)

efka84

Przeczytaj książkę i przekonasz się czy było warto... NM wymiata :)

aneess

Ja przeczytałam pierwsze 3 części po tym jak zostały u nas wydane po raz pierwszy(moją uwagę przykuły okładaki ładnie prezentujące się na jednej z stronic ,,Świata książki'' ;P),szczerze mówiąc spodziewałam się jakiś cienkich ksiązek z niezbyt oryginalną,znaną już przeze mnie wampirzą tematyką.Jakież było moje ździwienie,gdy anie się obejrzałam a już kończyłam 3 i chciałam więcej.Gdy zobaczyłam w internecie zwiastun byłam w niebo wzięta