Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179129
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Mimo jak najlepszych chęci i po niezwykle "ciekawym" openingu nie wytrwałem nawet piętnastu minut. Gdyby mi się śniło, że jestem własną babcią zorientowałbym się od razu, że coś jest ze mną nie tak i od razu skoczyłbym z klifu nie zmuszając biednego widza do śledzenia przebiegu mojego żałosnego zespołu napięcia przedmiesiączkowego trwającego kilka miesięcy. Wilkołaki wyglądają jak prace z masy solnej wykonane przez moją wnuczkę - i jest to pierwszy raz kiedy krytykuję jej prace.

ocenił(a) film na 6
Lord_Barkisanon

Nomm ,żeczywiście! Już kolejny raz to pisze ,ale wilkołaki w van helsingu z 2004 r byly lepsze!

ocenił(a) film na 10
Lord_Barkisanon

wydaje mi się, że nie zrozumiałeś sensu pierwszej sceny (na polanie). Dlatego uważam, że przed obejrzeniem tych filmów należy przeczytać książki, ale swoją drogą: nie zrozumieć tego?! no....w takim razie ryzykuję twierdzeniem, że kiepsko z Twoją wyobraźnią i domyślnością...

ocenił(a) film na 6
weramg

Ja filmy zrozumiałem ,bo wszystko przeczytałem i książki były naprawdę bardzo fajne. Jak już wspomniałem w innym temacie ,filmy mogli robić dłużej ,tak ,żeby spodobało się większości . A tak wszędzie widać tylko Edwardy ,pattisony i kristeny .... I jeszcze robią sensacje -"robert i kristen sie rozeszli" ,"r i k znowu razem" -a fanki sie az pocą z podniecenia ;P

ocenił(a) film na 1
danio_3

Do weramg : Przeczytałem wszystkie książki; typowe nastoletnie czytadła do poczekalni, ale dało się przez nie przebrnąć. Natomiast te filmy... to inna historia.

Lord_Barkisanon

Typowe nastolatki nie czytają książek, a już nie tej grubości... Wolą film.. ;)
Nie przesadzaj 15 minut nie wytrzymałeś .. ? Nie można się było spodziewać jakiegoś cudu cuz scenarzysta jako pierwszy przyczynił się do częściowej porażki.
Nie był to film wybitny ale bez przesady wychodzi już o wiele gorsze. Człowiek uczy się na błędach więc trójka powinna być (mam nadzieję) lepsza od dwójki.
IMO filmy nie różnią się tak rażąco od książek... Parę rzeczy przeinaczyli m.in.. usunęli wszystkie zabawne wypowiedzi i wprowadzili więcej "dramaturgii" ale tak zawsze jest z tego co wiem.
Więc nie rozumiem co cię tak zdziwiło, znudziło, że musiałeś wyjść... Może czytałeś sagę w nocy i przespałeś parę fragmentów.?

ocenił(a) film na 10
danio_3

nigdy nie potwierdzili, że są razem *-*...pewnie po prostu czytasz bravo, albo pudelka, gdzie cały czas piszą takie rzeczy...

danio_3

"Edwardy,Pattisony i Kristeny" Chyba ci się coś pokręciło.. ;) Edward=Pattinson
I tak zwykle jest, że większość filmu poświęcona jest Edwardowi i Belli, pewnie z racji tego, że to główni bohaterowie .
"Pocą z podniecenia" .. Ja tam jestem fanka tej sagi i niespecjalnie się "pociłam z podniecenia" gdy Edzio i Bella do siebie wrócili ..

ocenił(a) film na 6
IMHO

Wim ,że Edward to patinson ,napisalem tak dla efekciarstwa .

Nie byli razem ,ale wszystko na to wskazuje . Reklama ,reklama ....
Ps Czytam pudelka ,przynajmniej wiem co sie dzieje,
A bravo to żenada.(tj.fun ,13-ka)

No może ty nie ,ale większość sie poci i to śmierdząco .

danio_3

Efekciarskie.... IMO jest to słabe ;)

Wiesz co się dzieje ? Pudelek robi Ci "pranie" mózgu! Tak jak bravo i każda inna tandetna gazeta dla ludzi
pozbawionych własnego zdania i kierujących się wyłącznie trendami. Niezależnie czy to jest choć trochę warte uwagi.... ;)

ocenił(a) film na 10
danio_3

przecież pudelek to takie samo gówno, jak bravo...;/

ocenił(a) film na 6
weramg

A tam ,te sensacje tez sa boskie ;P

Jak bym nie czytal pula to skad bym wiedzial ,że doda ma nowy singiel ? HAhahahahahaha xD

ocenił(a) film na 10
danio_3

fascynujące...

danio_3

Widocznie cie to interesuje.... i chcesz sie pocic z podniecenia