Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179129
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Postać

ocenił(a) film na 5

Co powiecie na krótki (albo nieco dłuższy) opis swojej ulubionej postaci z sagi? Zakładamy, że bierzemy pod uwagę osoby pojawiające się na razie do drugiej części, żeby nie wybiegać poza temat. Może to być uzasadnienie opierające się i na książce i na filmie, a nawet na samych aktorach. Oprócz tego krótki schemacik trzech ulubionych, w moim przypadku to wygląda tak:
1)Jasper
2)Alice
3)Jacob

No, a tak najnajnaj to lubię Jaspera. Autorka niewiele o nim pisze, rozkręca się dopiero w 3 części. Zawsze gdzieś stoi z boku i pochłania wszystkie emocje. Wcale się nie narzuca tak ze swoim darem, bo to wynika z jego charakteru - nie toczy żadnych bitew na myśli jak Alice z Edwardem, ale kiedy trzeba, działa od razu; na przykład podczas polowania na Bellę:D
Poza tym jest trochę zagubiony, bo nie do końca potrafi się kontrolować. Musi się chyba zmagać z wyrzutami sumienia praktycznie przez cały czas - coś takiego pojawia się w Midnight Sun. A jaką ma mroczną przeszłość! W filmie - w Zmierzchu - Jackson na niewiele do roboty, oprócz bycia Jasperem. Mimo małej ilości tekstu, dobrze gra. Coś mu takiego siedzi w oczach, że jest wiarygodny. Chaotyczne to wyjaśnienie, ale ja po prostu przepadam za Jasperem.

Wasza kolej!

Seselia

Ja też przepadam za Jasperem :) chyba kręcą mnie tacy faceci. jest cichy, opanowany, mądry, zawsze działa jak należy, a przede wszystkim jest dziwny. I to ostatnie mnie najbardziej kręci :) A gdy zobaczyłam Jaspera w zmierzchu (a raczej Jacksona Rathbonea) mmm...