Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

The Twilight Saga: New Moon
2009
5,5 179 tys. ocen
5,5 10 1 179138
2,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu

Wilk

użytkownik usunięty

Obejrzałam zwiastun i bardzo zawiodłam się nienaturalnym wyglądem wilka, w którego zmienia się Jacob. Szkoda, że spece od efektów nie postarali się bardziej. W końcu wilk to piękne i niebezpieczne zwierzę a tutaj niestety nie da się go podziwiać bo wygląda jak z kreskówki :(

ocenił(a) film na 4

nie jest tak źle. obawiałam się czegoś gorszego. jak dla mnie to może być. tylko co oni zrobili z WŁOSAMI wszystkich! Ed ma inny kolor, Belli się nie falują, Esme nie ma kręconych, Alice nie ma podkręconych, a peruka Roz. wygląda sztucznie. to dopiero jest okropne!

LeaMao

i tak najgorzej wyglada jasper!!!! jestem zalamana...w zmierzchu idealnie oddali jego wyglad a tu bach.... a Alice nie wyglada zle...myslalam ze bedzie gorzej

bubinkam10

Jeśli oglądało się dobrze zwiastun widać już błedy. Np. kiedy Bella jest z Laurentem nie ma plecaka,potem jak biegnie do Jake ma,a jak upada na ziemię to znowu nie ma xDee

ocenił(a) film na 4
pink_daga

to akurat nie są błędy, tylko posklejane różne fragmenty filmu

Alice, Esme, Rosalie... przecież te fryzury raczej tylko na imprezę urodzinową..

ujka

Mi tam się podobają fryzury Esme, Alice i Rosalie, Bella też wygląda ładnie. Ale co oni zrobili z tym biednym Jasperem!

użytkownik usunięty
paulaeve

Hmmm... Ja tu zaczęłam temat o wilku a wszyscy o fryzurach ;)

ocenił(a) film na 10

Moim zdaniem wilk jest ok... myslalam ze bedzie gorzej. Ale tak naprawde to przeciez nie da sie zrobic idealnego wilka... :) Wiec ten mi pasuje... A co do fryzur... Bella ma podkrecone jak sie caluje z Edziem ale przeciez nie zawsze takie musi miec :) a zreszta... poczekajmy na film wtedy bedziemy im wytykac bledy. Teraz to bez sesu. Zwiastun jest posklejany z roznych momentow filmu dlatego wszyscy i wszystko jest inne. :P

ocenił(a) film na 5
Julka23

Przede wszystkim w zwiastunie wilk jest szary, a miał mieć rdzawobrazową sierść... :( czyżby zapomnieli o tym, czy po prostu dla lepszego efektu zmienili co nieco? Tak jeszcze a'propos roli Tylora i tej całej akcji z tym, czy będzie grał w dalszych częściach czy nie - uważam, że te wątpliwości producentów był dziecinne. Chłopak się napracował, żeby wyrobić sobie wilczą sylwetkę i teraz będzie bardzo ładnie przedstawiona przemiana, jaką przeszedł Jake. Pomysł z zamianą aktorów był po prostu śmieszny.

Seselia

Przepraszam, ale czy wg Ciebie ten wilk jest NAPRAWDĘ szary ????? http://www.newmoonmovie.org/images/new-moon-trailer-screenshot-still-0118.jpg Ja tu widzę tylko szare łapy(o których kolorze nie było mowy w książce)

ocenił(a) film na 5
aneess

:) widocznie ten szary rzucił mi się w oczy. cofam oskarżenie, łapy zostają.:D

Seselia

Spoko..............zdarza się :) :P:P:P:P

ocenił(a) film na 5
aneess

Mimo wszystko, wilk mógłby być trochę bardziej imponujący, ale cóż, pewnie w 3 części, jeśli znowu zmieni się reżyser, nie rozpoznamy już pewnie żadnej postaci, więc nie będę teraz wydziwiać;D

jeśli chodzi o fryzury, to ujdą - ale nie Alice! Alice była idealna w zmierzchu!

Seselia

Czy ja wiem...Alice wygląda słodko a Esme - ahh te proste krótkie włoski i grzywka...elegancko:D Nie podoba mi się Jasper:/ Taka wielka ta peruka na jego głowie..

ocenił(a) film na 5
aneess

Masz rację,
Jasper, o zgrozo! jak ty wampirze wyglądasz! Zrobili ci BUJNE LOCZKI. Przez te reżyserskie przemiany on jeden wygląda na młodszego - kojarzy mi się z chłopcem z internatu. No i taki cherubinek z głodem w oczach rzuca się na Bellę, dajcie spokój... jedyna nadzieja w tym, że rzeczywiście odstrzelili się tak na przyjęcie urodzinowe.=D

Seselia

heheh ciekawe porównanie do cherubina:D:D Ale w sumie masz racje....ogólnie jak dla mnie ten Jasper w tym trailerze nie wyglądał przerażająco..gdyby nie jego zęby pewnie bym się śmiała:)

ocenił(a) film na 5

Jeśli chodzi o wilka to mnie się podobał. Wyobrażałam go sobie podobne tylko trochę naturalnej ale nie ma co wybrzydzać. Natomiast fryzury według mnie były bardzo ładne. Rosalie wyglądała świetnie. Alice dość fajnie. Mało się zmieniło od fruzury w Zmierzchu. Esme wyglądała w prostych włosach ślicznie i młodziej. Jasper wcale nie miał takiej najgorszej fryzury... Mnie tam się podobała. Takie jest moje zdanie na temat fryzur, a jeszcze chcę dodać jedno. Jacob bez koszulki wyglądał... mmm... bosko! :)

ocenił(a) film na 5
ZuziQ

Eh, teraz mnie ten Jasper będzie prześladował. Wygląda mniej męsko niż w zmierzchu! Chyba że musi pozostać równowaga i woleli odjąć trochę chromosomu Y Jasperowi a dodać go Jake'owi...

Mogli to zrobić z Emmetem, nie jest taki fajny jak Jasper. :P

ocenił(a) film na 7
ZuziQ

Zgadzam się z ZuziQ. Owszem, wilk mógłby być trochę bardziej naturalny, bo niestety jest trochę sztuczny... Ale naprawdę, nie sądzę żeby było na co narzekać, bo naprawdę wzięli się za niego.
Co do fryzur, jak dla mnie wszyscy wyglądali świetnie.
A Jacob... Ach, mój Jacob. Nie dość że ściął włosy to jeszcze zdjął górę. Mmm. ^^

Arianne

Wątpię żeby dało się zrobić wilka lepszej jakości...ja tam nie narzekam...no może tylko na te peruki Jaspera i Rose :/

ocenił(a) film na 5
Arianne

Arianne o Jacobie - zgadzam się absolutnie z ostatnim zdaniem. :D