Chyba takiej nie ma.
Stephenie chyba jeszcze nie skończyła pisać 'Twilight' oczami Edwarda
tzn nie ma w całości bo nie została dokonczona .Ale o ile sie nie mysle jest 12 rozdziałow ,czytałam jest w porzadku ,poznajesz mysli Edwarda i takie tam
no ja kiedyś widziałam na necie ale nie czytałam i tak pytam;) hmm może jakiś zatwardziały fan napisał i sie podaje za autorke;p
hmm powiadzasz 12?? to czemu ja mam 15?? hmm może ktoś dopisał?? ale ja mam nadzieje ze autorka napisze ta czesc, przeziez jej za to slono placa:)
hmm,a ja mam w ogóle 18 rozdziałów...ale jeszcze nie przeczytałam, bo nie jestem pewna czy to pisała Mayer czy jakiś fan:/ więc jeśli ktoś by chciał to mogę wysłać:)
Ja gdzieś czytałam, że Meyer napisze wszystkie części z perspektywy Edwarda. Ale być może jest to tylko plotka. Mam nadzieję, że nie xD
"Jego oczami" to tak jakoś inaczej jest... można wiele się dowiedzieć, zrozumieć ;)
"Midnight sun" - boskie! :D
Po przeczytaniu heh jet lepsze niż zmierzch same opisy są świetne i te opisy belli z jego punktu widzenia
Ja czytałam te 12 rozdziałów ;)
I powiem szczerze,że mi się bardziej podoba wersja Zmierzchu oczami Edwarda, jest ciekawsza ;> Nie raz zastanawiałam się, co myśli Edward w niektórych sytuacjach,a tu proszę - już mogę przeczytać ;]
Z tego co mi wiadomo to jest tylko jest kawałek napisany midnight sun i to nie wiadomo czy dokończy pisanie a o reszcie sagi to pierwsze słyszę że ona ma zamiar napisać wszystko z wizji Eda
Jest 15 rozdziałów na necie, bo 12 to S.Meyer napisała, a 3 są przez
fanów, i są całkiem okej, ale widać, że inny styl...
a co do New Moon oczami Edwarda, to też jakiś fan napisał bardzo ciekawie
fragment w Volterze... tylko ze ja to znalazłam po angielsku, wiec jak
ktoś zrozumie i chciałby poczytać to moge przesłać :))
Jeszcze znalazłam fan-made wydarzenia oczami Renesmee, 7 lat po BD, kiedy
to ona jest już w wieku odpowiednim dla Jacoba.... ;) też ciekawe i po
ang. :p
http://zmierzch-twilight22.bloog.pl/id,4298283,title,Midnight-Sun-1-14-ulozone-w -kolejnosci,index.html?ticaid=58276 tu znajdziecie te 12 rozdziałów...;)
wow... XD
Ale taki pamiętnik Reenesme to bym przeczytała... tylko jakby go Meyer napisała :D
Też mam 12 rozdziałów i kilka stron tekstu, którego nie opublikowali w książce :P m.in. z balu :D
Z tego co wyczytałam na OFICJALNEJ STRONIE S. MEYER wynika, że autorka poprzestała na 12 rozdziałach Midnight Sun i raczej nie będzie pisać dalej. Zniechęciła ją kradzież i wyciek do sieci tych 12 rozdziałów i z tego co pamiętam to udostępniła nawet na swojej stronie ten materiał, bo stwierdziła, że skoro i tak można go sobie zassać z sieci to równie dobrze można pobrać to z jej strony, oczywiście po angielsku.
Sciągnełam sobie stamtąd tego ebooka i książka jest napisana dość prostym językiem, więc myslę, że większość z was nie bedzie mieć problemu z doczytaniem sobie:)
Pozdrawiam:)
'June 2008 Update: In response to the outrageous number of emails that I have received with questions concerning Midnight Sun, I talked to Stephenie this weekend and she asked me to let everyone know that Midnight Sun is her next project. She has not yet finished writing it (and there is no timeline set up, so we all need to put a lot of effort into being patient for a while longer), but she is definitely still planning on having it published. And, after Breaking Dawn comes out, Stephenie will have much more time to focus on writing Midnight Sun.'
To fragment z oficjalnej strony Stephenie :) wynika z niego, że MS jest kolejnym projektem i będzie opublikowany, nie ma tylko konkretnego terminu i wszyscy musimy uzbroić się w cierpliwość. Poza tym już sama Stepehenie pisała na swojej stronie, że jej marzeniem jest zobaczyć MS na sklepowych półkach obok pozostałych części Sagi.
Aaa, moj błąd, na stronie Stephanie byłam kilka miesięcy temu i mam już nieświeże info(; Na stronce byłam jakoś świeżo po wycieku info, kiedy SM była najwyraźniej deko podłamana.
(Pisałam z konta BarEET, bo nie zauważyłam, że moj facet był zalogowany)
W każdym razie fajnie, że jednak skończy to co zaczęła, idea jest fajna i - kto czytał ten wie - o wiele lepiej stylistycznie wszytsko wygląda:)
nie ma 'new moon' oczami Edwarda! tylko 'midnight sun' czyli zmierzch oczami Edzia.
czego wy nie wymyslicie?
Z tego co słyszałam to żeczywiście było w internecie zamieszczonych 12 rozdziałów, ale ktoś zamieścił je bez zezwolenia Meyer. Stephanie wkurzyła się i na swojej stronie pisała, że stać ją byłoby na to, żeby dokończyć tę książkę w sposób odwrotny do zmierzchu, czyli że James pozabija wszystkich Cullenów i Belle. A dla swoich fanów zamieściła na stwojej stronie z rozdział "Midnight sun".
Własnie...
Ja coś czytałam ostatnio na internecie że Steph coś mówiła że jak skończy pisać 2 cz. Intruza weżmie sie za dokończenie książki ..... midnight sun