na ten film praktycznie cały rok, nadszedł trailer: bach! i po prostu pozamiatane. jak zobaczyłam wilkołaka to na płacz mi się zebrało. nie myślałam że można tak to zepsuć! przecież to miało być monstrum wielkości konia... a ja tak kocham wilkołaki :( nie wiem jak reszta, ale ja się rozczarowałam i to okropnie
Rzeczywiście, wilkołak w trailerze jest delikatnie mówiąc "do dupy".
W książce był cały brązowy, duży i groźny. A tu mamy przerośniętą wersję bernardyna i haskiego w jednym, który wygląda jak żywcem wyjęty z jakiejś badziewnej gry dla dzieci. Też się rozczarowałam.
Mogli przynajmniej tego wilka zrobić jak trzeba. Mam nadzieję, że może jeszcze jakoś to poprawią... :(
i jeszcze tylko chciałam dodać, ze ta scena z Laurentem który atakuje Bellę nie powinna tak wyglądać, bo przecież to było na łące i nie był tam sam Jacob, tylko cała sfora. Eh... nie lubię kiedy tak straszliwie wszystko przekręcają. Ja również mam nadzieję ze to poprawią..
Co do sceny z Laurentem to myślę, że w trailerze są zmontowane dwie różne sceny, dlatego że Bella w scenie rozmowy z Laurentem jest inaczej ubrana i ma plecak, a kiedy Jack zmienia się w wilka jest już ubrana inaczej i plecak znika. Trzeba się uważnie przyjżeć.
A co do łąki, to myślę że w filmie pewnie scena z Laurentem nie będzie na "ich" (czyli Edwarda&Belli) łące, bardzo możliwe że zostanie to zmienione i będzie po prostu inaczej niż w książce... :( Zauważyłam, że nawet w "Zmierzchu" łąka została tylko symbolicznie pokazana. Jakoś nie przywiązują do tego wielkiej wagi.
A ja myślę, że niema co jeszcze wyrażać opinii o filmie, a nie czegoś tam żałować, bo na youtube powstają różne z montowane wersję, a po za tym do premiery jest jeszcze 5 miesięcy prawie, i myślę, że to jeszcze może się zmienić, bo niby czemu tak długo trzeba czekać(ps co do wilkołaków to myślę też, że mogłyby być inne) no ale zobaczymy miejmy nadzieję, że dopracują ten szczegół jak i również inne niedociągnięcia .....:)
hmm no nie bardzo mogę coś na ten temat powiedzieć nie była pokazana scena żeby Człowiek(czy wampir) stał obok tego wilka ale z tego co widzę to fakt...jego wielkości nie przypomina wielkości opisanej w książce. W BD podajże było mówione że Belle się na niego wdrapywała żeby przytulić Reneesme - na tego się raczej nie wdrapie xD