Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 148 tys. ocen
5,7 10 1 147683
2,9 19 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

Która z postaci wypadła wg. Was najlepiej w tej części Sagi? Kto zagrał dobrze, kto lepiej, a może kogo było w tej części Sagi za mało?

ocenił(a) film na 5
Agness_92

Jedna z nielicznych genialności w tej części ;] i aż musze spytać, w ogóle kto jest Twoją ulubiona postacią?

ocenił(a) film na 7
Dame_Simbai

Chyba nie posiadam :) Chociaż.... może Jacob

ocenił(a) film na 6
Agness_92

zgadzam się w 100%

ocenił(a) film na 6
Dame_Simbai

dałam drugą szansę (filmowi) na "spodobanie" mi się ale kiepsko to wyszło. bardzo mi się podobała scena z toastami :P podróż poślubna zdecydowanie za długa. denerwuje mnie też taki długi pocałunek podczas ślubu i to że w książce Emmet go udzielał nie?
ogólnie trudno mi powiedzieć kogo mi brakowało bo film jest taki nijaki. ale jeśli już to rzeczywiście brak Jacoba. poza tym książka momentami byłą naprawdę śmieszna a tu... :/

ocenił(a) film na 5
zosza

Ja nie wiem ile razy musiałabym go oglądać, żeby mnie do siebie przekonał, bo po prostu jest nudny... sceny monotonne, przewlekłe, i stanowczo niektóre za długie... Na ostatnią część nie będę czekać z zapartym tchem, ale obejrzę jak juz się ukarze, ale mam nadzieję, że będzie lepsza.... No i Volturi... mam nadzieje, że będzie akcja...

ocenił(a) film na 6
Dame_Simbai

no właśnie... poza tym właśnie Emmeta mi brak. on też miał zabawne teksty a w filmie jest tylko bodyguardem...

ocenił(a) film na 5
zosza

No szkoda szkoda... też mam takie wrażenie, a lubię postać tego wrażliwego osiłka :D Ten aktor podobał mi się też w Stick It :D

ocenił(a) film na 6
Dame_Simbai

mi też! z tym, że tam było go niewiele...

ocenił(a) film na 5
zosza

Wszędzie, gdzie gra dobrze, gdzie ma śmieszne postacie, jest go za mało niestety...

ocenił(a) film na 9
Dame_Simbai

Bella świetnie zagrała.
Brakowało Charliego.
Ale za to [szok] moglismy zobaczyc Phila xD buhehe

ocenił(a) film na 5
olka19_19

A kto to Phil?

ocenił(a) film na 9
Dame_Simbai

no ten drugi maz mamy belli

ocenił(a) film na 5
olka19_19

Aa... no tak... nawet go nie zauważyłam w tym wszystkim :)

olka19_19

Tanya ;)

ocenił(a) film na 5
tenchu_1

A ta Tanya to do czego/ kogo? :>

Dame_Simbai

NAJBARDZIEJ PODOBAŁ MI SIĘ JACOB I MOIM ZDANIEM BYŁO W FILMIE WŁAŚNIE ZA MAŁO JAKE'A, BO W KSIĄŻCE ODGRYWAŁ O WIELE WIĘKSZĄ ROLĘ. I NIE PODOBAŁA MI SIĘ ZA BARDZO GRA PATTINSON' A.LE UWAŻAM,ŻE TA CZĘŚĆ CHYBA IM SIĘ NAJBARDZIEJ UDAŁA.

ocenił(a) film na 5
guniaa17

A ze wszystkich części?

Dame_Simbai

Charlie miał mocno okrojony wkład, a o Jasperze to nawet nie wspomnę. Na litość, ten wampir miał w scenariuszu dokładnie dwa słowa! DWA SŁOWA!
Szkoda, że wilkołaki miały tak mało czasu antenowego. Spokojnie mogli by wyciąć te nudne sceny z początku, kiedy to nic nie robili (nie wspominając o scenie, kiedy Bella idzie ślubnym kobiercem - przecież ta scena była tak perfidnym zanudzaczo-zapychaczem, że mi się słabo zrobiło...) i sensowniej rozwinąć, choćby wziąć troszkę bardziej pod lupę właśnie Billa i jego watahę. Albo na Cullenów, którzy zostali wepchnięci na dziesiąty plan, żeby Bella z Edziem mogli się na siebie pogapić.

ocenił(a) film na 5
Oni_chan

Wacham się po Twojej wypowiedzi czyim zwolennikiem jesteś, a czyim nie... Z watachy, w filmie podobało mi się pokazanie trochę bardziej Setha i Leah'i, a Cullenów prawie wszystkich zepchnięto dalej.. bo w sumie kto z tej rodziny był bardziej ukazany na dłuższy czas?

Dame_Simbai

O tak, Seth buł słodziutki i to jedna z tych niewielu, niewielu rzeczy które mi się podobały. No i rzeczywiście wątek Cullenów schrzanili perfidnie, ale co robić... Mogli pokazać trochę więcej Ross, bo jej przekonania i walka o dziecko w książce były całkiem w porządku, a w filmie dali jej tylko parę wypowiedzi, które ograniczały się do obrażania wszystkich(a szczególnie Jacoba, ale to chyba zrozumiałe) dookoła. Szkoda, że Carlisle i Esme wypadli tak słabo. To samo z Emmettem. Ale to już ustaliliśmy, że nic szczególnego nie robili, pojawiali się okazjonalnie w tle.

ocenił(a) film na 5
Oni_chan

A co myślisz o podejściu Leah'i?

ocenił(a) film na 7
Dame_Simbai

Zdecydowanie było za mało Charliego, no ale w końcu.. co ma Charlie do wampirów i wampirzego dziecka? Tylko tyle ze jest dziadkiem.... Mi najbardziej podobał się Jacob :3 I to jak płakał i rzucił się na Sama. No i oczywiście moment wpojenia :d

ocenił(a) film na 5
Evil_Quinn

Jak dla mnie to, że jest dziadkiem... to bardzo dużo :)

ocenił(a) film na 7
Dame_Simbai

Widać nie na tyle, by reżyserowi chciało mu się go często pokazywać. W drugiej części też na pewno nie będzie go za dużo. Będzie dużo oczywiście belli i jej wampiryzmu i Volturi.

ocenił(a) film na 5
Evil_Quinn

Przypuszczam, że Charlie'go praktycznie już w ogóle nawet zbytnio nie pokarzą... a i rodziny Cullenów będzie nie wiele więcej niż w częsci pierwszej... Volturi, choć kluczowi, to pewnie też nie odegrają w filmie za wielkiej roli... Za to Bella i jej dziecko, to jak dorasta... cały film temu pewnie poświęcą ;/

ocenił(a) film na 7
Dame_Simbai

Ale w drugiej części ma być woja z Volturi, a Charlie przyjdzie odwiedzić Bellę i Renesme xD Więc będą na pewno. No i oczywiście Jacob, jako wpojony w młodą.

ocenił(a) film na 5
Evil_Quinn

No niby... ale nie zdziwię się, jak to będzie tak jakoś nijak, tylko ogólnie przedstawione, beż żadnych walk, prawdziwych, pełnych krwii walk, jak to na polach bitewnych być powinno

ocenił(a) film na 7
Dame_Simbai

Pole bitwy na pewno będzie, ale bez krwi. chociaż nie wiem czy można wnioskować po książce, ze odbyła się jakaś bitwa, czy tylko dyskusja...

ocenił(a) film na 5
Evil_Quinn

Czytałas?

ocenił(a) film na 7
Dame_Simbai

Tak :>

ocenił(a) film na 5
Evil_Quinn

Eh... Każdy kto czytał, ma nade mną ta przewagę, że wie, co było w książce ;/

ocenił(a) film na 7
Dame_Simbai

I to jest mobilizacja do tego żeby przeczytać. Jak się moje koleżanki zastanawiają co może być w następnej części to ja im wymieniam wszystkie najważniejsze wątki, a im opada kopara.

ocenił(a) film na 5
Evil_Quinn

Ja nie mam skąd jej pożyczyć, a kupowac specjalnie nie będę ;]

Dame_Simbai

A ja to żałuję, ze całej sagi nie zrobili tak dobrze jak Red Riding Hood, który jest bardzo podobny tematyką. Osobiście byłam pod wielkim wrażeniem filmu :)

ocenił(a) film na 5
Rang_o

Oo... RRR... naprawdę dobry... Tylko dlaczego porównują go do Sagi ;/ Nie wiem, jak jeden film ima się do drugiego ;/

Dame_Simbai

Ja podobieństwo dostrzegłam tylko co do wątku miłosnego, bo tak to wiadomo, ze zupełnie inne wrotki :)

ocenił(a) film na 6
Dame_Simbai

ja mogę pożyczyć :P mi zależy bardzo na scenie jak Bella się dowiaduje o uczuciach Jacoba do jej córeczki :D:D:D więc mam nadzieje ze Kirsten tego nie zje*ie!!
w ogóle strasznie długo trzeba czekać na 2 część...:/

zosza

Troszeczkę przegięli z czasem oczekiwania na drugą część to fakt :/ Ja jestem ciekawa jak KS zagra tą cała przemianę w sensie: zachowanie wampira hahaha jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :DD

ocenił(a) film na 6
Rang_o

nie zastanawiałam się nad tym do tej pory ale boje się tego jak to zrobi...

ocenił(a) film na 5
zosza

A to mieszkasz gdzieś niedaleko :>

ocenił(a) film na 6
Dame_Simbai

to zależy gdzie Ty mieszkasz:P

ocenił(a) film na 5
zosza

Nie tam, gdzie mnie lokalizuje na profilu :D a Ty, tam, gdzie Cie lokalizuje?

ocenił(a) film na 6
Dame_Simbai

żebym ja to wiedziała...
*gdzie mnie lokalizuje
edit: tak tam. ;)

ocenił(a) film na 5
zosza

To ja stolica to kawał drogi ode mnie :D

ocenił(a) film na 3
Dame_Simbai

Jak nigdy, dobrze zagrała Stewart.
Lautner tyź;)
Billy Burke jak zwykle miszcz.
Za to występ Robcia był jakimś nieporozumieniem...

ocenił(a) film na 7
Dame_Simbai

Moim zdaniem najlepiej wypadło łóżko, które Edward rozwalił, jest to również najlepszy aktor w całej sadze

ocenił(a) film na 5
Jacob Voorhees

Edward, czy łóżko :>

ocenił(a) film na 7
Dame_Simbai

Ależ oczywiście że łóżko.
A tak na serio, moje ulubione postacie z filmów (i książek też) to Alice, Rosalie, Esme, Victoria, Reneesme, Jasper oraz Carlisle więc oni.

ocenił(a) film na 5
Jacob Voorhees

Z Alice I Rosalie oraz Jasperem to się jak najbardziej zgodzę ;]