PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 134 tys. ocen
5,9 10 1 134304
3,8 25 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Wszyscy dosłownie nagle takie wielkie OOOOOOOOOO :D
zaskoczony był każdy :D

ocenił(a) film na 7
Oskarek_89

To prawda, było zaskoczenie. Fajnie obmyślony zwrot akcji

ocenił(a) film na 8
debra_filmweb

Też byłam tym bardzo zaskoczona, a dlatego, że czytałam wcześniej książkę. Gdy w filmie trwała walka, w pewnym momencie zaczęłam się wściekać, że to nie tak, że było inaczej i co oni z tym filmem zrobili :D Śmierć Carlisle'a i Jaspera, a na końcu Aro była dla mnie totalnym nieporozumieniem. Ale po walce i wizji Alice też zrobiłam OOOOOOO. Pozytywnie, oczywiście :)

eridviel

Taa... ja siedziałam i myślałam tylko: nie no przestańcie, Meyer nie dałaby zabić Jaspera i Carlisle'a . Nie jestem pewna ale możliwe, że patrzyłam wtedy z rozdziawioną buzią ;) Ale też odetchnęłam z ulgą po wszystkim^^
A co myślicie o zakończeniu.? Chodzi mi o pokazanie scen ze wszystkich części, kiedy Bella ściągnęła tarczę .?

ocenił(a) film na 7
Nikki97

mogliby ich dodać więcej :P

ocenił(a) film na 8
Nikki97

Mi się podobało, uważam, że to dobry pomysł.

ocenił(a) film na 10
Nikki97

Zginal tylko Carlisle, wampiry w zmierzchu mozna zabic tylko ogniem, nawet jesli sa w kawalkach mozna je poskladac i jest cacy, nie wiem, moze cos przeoczylem.

użytkownik usunięty
Jacob Voorhees

WoW!!! Co za ocena! nie spodziewałam se tego po tobie.... Co cie przekonało?

ocenił(a) film na 10

rozum mu wróćił.

użytkownik usunięty
Diablicaaa

Nie wypowiadaj sie dziecko....

ocenił(a) film na 10

idź kaleko się uczyć bo jutroo szkola!

użytkownik usunięty
Diablicaaa

przynajmniej ja sie dostałam do szkoły a ciebie nie chcą.... no chyba że u psychologa.....

ocenił(a) film na 10

Bitwa była fajna, postacie innych wampirów ciekawe, moja ocena to 9.5 i chyba zmienie ocene z 10 na 9.

użytkownik usunięty
Jacob Voorhees

N
I
E
!
!
!
Ta ocena jest na poziomie te sagi xD

ocenił(a) film na 10

Weź dziecko się zajmij czymś twórczym a nie debilnymi postami na forach, ile ty masz lat?

użytkownik usunięty
Jacob Voorhees

13..... A co?

ocenił(a) film na 10

Wiele wyjaśnia :D
Ja w wieku lat 7 zakochany byłem w takich filmach jak Władca Pierścieni, Harry Potter czy Gwiezdne Wojny, tak jak moi znajomi, eh to były czasy...

użytkownik usunięty
Jacob Voorhees

Mój tata ma 41 lat a jak ogląda Gwiezdne Wojny to zachowuje sie jak dziecko..... Siedzi z otwartą buzią, wcina lody i popija colą.....

To później musi mieć niezłe rewolucje żołądkowe...

ocenił(a) film na 10

Aha, a ty jak oglądasz zmierzch to się ślinisz na widok dwóch kompletnie debilnych postaci.
Zmierzch to zwykły romans tyle że obrany w szaty bardzo kiepskiego horroru, pomine fakt że to plagiat Pamiętników Wampirów i Czystej Krwi.
Zobaczysz kiedyś wyrośniesz ze Zmierzchu, tak jak inne osoby wyrosły z Hanny Montany czy High School Musicalu, to samo spotka zmierzch nikt nie będzie pamiętał o Stephanie Meyer za pare lat, a do dziś są miliony oddanych fanów Tolkiena, pomyśl że po prawie 50 latach od premiery książki wyszedł film, który odniósł sukcesy, a w tym miesiącu, po prawie 70 latach od premiery Hobbita, wchodzi do kin jego adaptacja.
Władca Pierścieni stworzył dzisiejsze fantasy, bez niego nie byłoby np Conana, Harrego Pottera i Opowieści z Narnii, no i na stówe Gwiezdnych Wojen (A przypomne że gwiezdne wojny wywarły fenomenalny wpływ na efekty specjalne, bez nich ekranizacja zmierzchu byłaby praktycznie nierealna, chyba że w wersji animowanej.) I nie opieraj się na tym jak wygląda twój ojciec oglądając Gwiezdne Wojny, tylko siądź i zobacz z nim oryginalną trylogie, a jeżeli znasz się chodź troche na kinie, to ci się spodobają, jeszcze bardziej polecam ci zapoznanie się z książkami Tolkiena i filmami na ich podstawie, oglądałem te filmy kiedy miałem 7,8 i 9 lat a do dziś je oglądam, do dzisiaj je uwielbiam, może nie tak jak kiedyś, nie, dzisiaj są one dla mnie lepsze niż w kiedy wychodziły, to samo z Gwiezdnymi Wojnami.
Za równo Lucas jak i Tolkien stworzyli uniwersa tak wielkie że możnaby stworzyć jaki kolwiek film czy gre toczącą się w tym świecie i nie wykluczałoby sie to z książkami czy filmami Lucasa/Tolkiena.
Gdy dorośniesz, przeczytasz ze zrozumieniem Tolkiena zrozumiesz że Zmierzch to w gruncie rzeczy nic nie warte wypociny nawiedzonej mormonki ze stanów, prosta literatura dla mało ambitnych ludzi, wystarczy popatrzyć na język, nie ma porównania, ten Tolkiena jest 100 razy bogatszy od tego Meyer.
Tak więc dorośnij, ja w twoim wieku czytałem Harrego Pottera i oglądałem Gwiezdne Wojny i Władce Pierścieni, i to nie tylko ja, cała moja szkoła podstawowa żyła Władcą Pierścieni i Potterem w latach 2001 - 2003.

użytkownik usunięty
Jacob Voorhees

Powiem ci tak: Ja kocham Gwiezdne Wojny. To jest moja druga ukochana Saga.
Harry Potter też jest super, ale jego miejsce zajęła Saga Zmierzch....
I o Zmierzchu nie zapomnie wiele osób bo miliony ją kochają.

ocenił(a) film na 5

Ja mam 30 lat i tak samo ogladam gwiezdne wojny

użytkownik usunięty
maciejerzy

Heh..... To jest klasyk!!! Nigdy mi sie to nie znudzi. Moja ulubiona to "Powrót Yedi" i "Zemsta Shitów".
Kcham je!!!

Jacob Voorhees

W wieku 7 lat byłeś zachwycony LotRem który ma jakieś 10 lat, więc maksymalnie masz 17. Kolejne niedokochanie dziecko gimbazy fanem zmierzchowego gówna.

ocenił(a) film na 10
roach22

Mam 18 lat a zmierzch lubie bo jest tak zły że aż dobry, a Władca Pierścieni to absolutne arcydzieło za równo w wersji książkowej jak i filmowej, Tolkien jest tak zarąbisty że jego najgorsza książka jest milion razy lepsza od Zmierzchu.

Jacob Voorhees

nie wchodzę w twoje oceny ale jeśli tak piszesz to czemu oba na 10? W jakiś sposób trzeba postawić klasyk nad .... czymś co klasykiem nigdy nie będzie.

ocenił(a) film na 10
roach22

Nie wystawiam Władcy Pierścieni nad Zmierzchem, Władca Pierścieni to jeden z moich ulubionych filmów, może nawet ulubiony film, a Zmierzch oglądam i czytam dla śmiechu, chce zmienić ocene z 10 na 9, żeby ocena którą dałem Władcy i Gwiezdnym Wojnom były mocniejsze.
Tak przy okazji było by mi łatwe przeżyć bez Zmierzchu, ale nie bez Pottera, Gwiezdnych Wojen i Władcy Pierścieni.

Jacob Voorhees

za cholerę nie zrozumiem mózgu kogoś kto dał tej imitacji filmu więcej niż 5/10. No ale próbowałem....

ocenił(a) film na 10
roach22

Ja nie rozumiem jak można dać Powrotowi Jedi czy Titanicowi ocene niższą niż 10.

Jacob Voorhees

titanic to melodramat jak każdy inny, nic nowego i dalej to samo pitu pitu co zawsze. Powrót jedi dałem 9/10 bo muszę utrzymać inne sci-fi ponad nim, otóż jak dla mnie avengers to najlepszy film jaki widziałem i postanowiłem, że w taki sposób to zaznaczę.

Jacob Voorhees

Zgadzam się z Tobą. Ja np nie jestem fanem zmierzchu. Poprzednie części oceniłem od 2 do 7. Ale ta część była naprawdę dobra,moim zdaniem. Wizja była oczywiście najlepsza.
Szkoda,że poprzednie części takie nie były.
(Do tego jesteś fanem władcy oraz mrocznego rycerza ,pozdrawiam)
:)

Oskarek_89

Jedyny plus tego filmu, dobrze to wyszło.

ocenił(a) film na 10
Oskarek_89

Ech no i zakonczyla sie przygoda z Twilight :(.
Nie mialam okazji przeczytac ostatniej czesci ksiazki a szkoda bo moze nie bylabym teraz tak zaskoczona.
"Decydujaca bitwa" rowniez dla mnie masakra, beczalam jak male dziecko... Dobrze,ze do tego wszystkiego nie doszlo,swietnie to wymyslili.
Na koncowce oczywiscie tez lezki polecialy no bo sobie uswiadomilam,ze to niestety juz koniec ale zawsze mozna sobie wlaczyc wszystkie czesci od nowa :D

ocenił(a) film na 7
Oskarek_89

JA SIĘ TAK ZASKOCZYŁAM, ŻE TO BYŁA WIZJA... tylko troche mi niedobrze po tym filmie. Już zaczęłam rozpaczać po Jasperze i w ogóle a tu taki SZOK..O_O

Oskarek_89

Właśnie przed chwilą obejrzałam Przed Świtem i moje pytanie : gdzie te super efekty specjalne? Chyba jedynym efektem specjalnym było "rozstąpienie" ziemi przez tego jednego wampira z tą mocą żywiołów. W każdym razie nawet to mnie nie powaliło.
Ktoś we wcześniejszych postach napisał, że Kristen zaczęła więcej grać. Z tym się niestety nie zgodzę. Ciągle ma tą samą minę i doskonale to widać podczas tych jej wspomnień kiedy to poznała cudownego Edwarda. W każdym z ujęć jej otwarta (za przeproszeniem) gęba i zęby na wierzchu. Aż przykro oglądać.
Jedynym plusem jest dobranie Reneesme. Śliczna dziewczynka. A no, że saga się zakończyła :)

Oskarek_89

Ja tam wolałabym, żeby ta wizja się sprawdziła. Przynajmniej mieliby już spokój z Volturi.

użytkownik usunięty
Oskarek_89

ja zaczęłam się śmiać chociaż wcześniej płakałam za Carlisem, Jasperem, Sethem i Leą.....
najlepsza część!!! ♥♥♥♥♥

ocenił(a) film na 8
Oskarek_89

Scena walki świetna, super zwrot w akcji no ale początek filmu jak w jedynce flaki z olejem, ogólnie to moja ocena jest wysoka gdyż lubię takie tam se obejrzeć , całokształt podobał mi się, trochę psuły go kwaśne jak cytryna miny panny Swan :-)

ocenił(a) film na 6
Oskarek_89

moja reakcja taka sama. Najpierw płakałam za Carlisem, Sethem, Jasperem, a potem się śmiałam że dałam się nabrać :D