6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324569
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Świetny film

ocenił(a) film na 7

Wg mnie to bardzo dobry i ciekawy film. Końcówka zupełnie nie przewidywalna. Brawa dla
odtwórcy roli Dominika, bardzo dobra gra jak na młodego chłopaka. Ogólne dobre
wrażenie. Polecam.

wiki3465

Ja też spodziewałem się innego zakończenia. Jeżeli ktoś pisze, że przewidział zakończenie to mam poważne wątpliwości do prawdomówności takiej osoby.

ocenił(a) film na 7
bighamer

Zgadzam sie, a znam pare osób, które twierdzą,że jest to przewidywalny i nudny film. No cóż.

bighamer

ja też myślałem, że będzie happy end i utarcie nosa Sylwii

nijak

większość zapewnie spodziewała się takiego zakończenia

ocenił(a) film na 10
wiki3465

Mnie tak samo zakończenie zaskoczyło. Myślałam, że jednak wszystko inaczej się potoczy, a tu proszę.

dariax

Ci co twierdzą, że film jest przewidywalny są nieszczerzy.

ocenił(a) film na 1
nijak

Mnie nic nie zaskoczyło, chyba jestem nudna..

oruga

Nie może nic zaskoczyć w przypadku, gdy się nie widzi.

ocenił(a) film na 6
nijak

Dlaczego tak uważasz? Dla mnie było oczywiste, że film zakończy się śmiercią Dominika. To typowy wzorzec "chłopca z dobrego domu, który zszedł na złe drogi i skończył tragicznie".

Edyta_90

Regułą scenariuszową w filmach jest to, że czarnemu charakterowi nie udaje się zrealizować swych planów oraz obowiązkowy jest happy end.

ocenił(a) film na 1
nijak

Najwidoczniej jestem ślepa.

oruga

raczej nieobeznana

ocenił(a) film na 1
nijak

Zwał jak zwał.

ocenił(a) film na 6
nijak

Według Ciebie Dominik jest czarnym charakterem? o.O

Edyta_90

Określenie "czarny charakter" nie pochodzi od koloru włosów. W tym przypadku czarnym charakterem jest postać z różowymi włosami.

ocenił(a) film na 6
nijak

Poza tym, takie- jak to nazwałeś- "reguły scenariuszowe" może i owszem, obowiązują, ale w komediach i filmach familijnych. Mogę się mylić, ale "Sala samobójców" nie jest raczej ani jednym, ani drugim.

Edyta_90

Ogólna zasada propagowania dobra dotyczy prawie wszystkich filmów, nie tylko komedii.

ocenił(a) film na 10
wiki3465

bardzo dobra gra aktorska, temat ukazujacy kryzys i niemoc rodziny oraz niewydolnosc systemu leczenia psychiatrycznego - dla mnie film nadzwyczaj wazny i ciekawy

gioconda_2

Dokładnie! :)