6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324597
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

za montaz i dla Jana Komasy. Szkoda ze Kuba Gierszal przegral z Wieckiewiczem

student22

dokładnie ! Wielka szkoda, ze Jakub nie dostał nagrody.

ocenił(a) film na 9
student22

fajnie że dwa orły już są bo film w pełni na to sobie zasłużył, co do narody za pierwszoplanową rolę męską to nie mogę się w pełnie wypowiedzieć bo nie oglądałem "W Ciemności" ale wiem że rola Gierszała w Sali to był świetny popis jego możliwości aktorskich
pytanie do tych co oglądali oba filmy, czy Więckiewicz faktycznie był lepszy czy może to trochę zasługa Holland która przecież jest prezydentem Akademii :), absolutnie nie przeczę aktorstwu Roberta bo wiem że jest świetnym aktorem tylko tak się zastanawiam...

patryk_aka_sunriser

zarowno Robert jak i Kuba zagrali genialnie i oboje zasluzyli na nagrody. Coz Akademia musiala jakos rozstrzygnac

ocenił(a) film na 10
najlepszy89

zgadzam się z wypowiedziom mojej przedmówczyni lecz kuba jest aktorem młodego pokolenia i powinien otrzymać tę nagrode gdyż rolę dominika zagrał genialnie

student22

Chciałbym (po raz kolejny) podpisać się pod gratulacjami dla całej ekipy, która zrealizowała doskonały projekt o wdzięcznej (a w tym kontekście zabawnej) nazwie "Sala Samobójców". Dwa Orły, w tym za odkrycie roku, to wielkie wyróżnienie, zwłaszcza dla pana Komasy. Osobiście dodałbym jeszcze dwa (niby trzy, ale koniec końców pani Kulesza również Orła otrzymała) za zdjęcia i dźwięk, no ale to nie mnie przypadło decydować ;)

Oczywiście zasmarkani malkontenci, zawistni i zazdrośni "znafcy" Kina znowu powiedzą/napiszą, że Orły to przecież kolejna nic niewarta nagroda i nie ma się z czego cieszyć... Tak więc bądźcie smutni, płaczcie i użalajcie się, nikt wam nie broni :)

Ps. Gratuluję również kolejnego sukcesu panu Smarzowskiemu - co film to nagroda, ale jakoś wcale mnie to nie dziwi.