6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324630
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

8/10

ocenił(a) film na 8

8/10. Czytam wasze wypowiedzi i oczom nie wierzę. Moim zdaniem film jest bardzo dobry.
Nie chodzi o to czy gra tam przystojny aktor, czy tez go nie ma itd. Film toczy się wokół
rozpieszczonego bachora? Zdecydowanie nie,. Moim zdaniem "Sala samobójców"
przedstawia nam realia dzisiejszego świata. Można przypisać ten scenariusz niejednej
rodzinie na całym świecie, nie ważne czy to jest człowiek tzw. "emo" czy "normalny"... Każdy
tak samo cierpi z braku miłości w rodzinie. Matka i ojciec zbyt wciągnięci w swoją "pracę" do
późna, brak jakichkolwiek relacji między tą trójką. Są tak pochłonięci własnym życiem, że nie
zauważają, że z ich dzieckiem dzieje się coś niedobrego. Przecież nawet można wyciągnąć
wnioski z samego końca filmu... jak rówieśnicy są obojętni na dosłowne wołanie o pomoc.
Niby wszystko pięknie, ładnie, a jednak tak nie jest. Rozumiem, że każdy ma swoje zdanie,
ale jeżeli będziecie patrzeć na ten film pod kątem " chłopak-emo" czy nawet "chłopak-gej"
nie macie nawet co zaczynać oglądania, bo i tak wam się nie spodoba. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 3
AnnaS1991

Problem w tym że to nie są realia dzisiejszego świata. Film jest bardzo, ale to bardzo przerysowany i jego twórca najwidoczniej zbyt dawno temu wyszedł z liceum, albo zrobił niepoprawny "research" na temat tego jak wyglądają i zachowują się licealiści dzisiaj. To najbardziej denerwujący element filmu, który automatycznie sprawia, że filmu nie da się traktować poważnie.

axbxq

Problem w tym, że w sumie mam w d.. realia dzisiejszego świata. Jak oglądam Fight Club to nie musi o przypominać rzeczywistości a mnie się podoba, jak oglądam Suicide Room to po prostu traktuję to tak samo. W tym filmie jest osobny świat, nie udaje Polski, w niczym nie próbuje 'naśladować' rzeczywistości w sposób bezpośredni, nie jest to przecież film dokumentalny. był już taki wątek - na ile to jest zbliżone do tego co jest w rzeczywistości np w szkołach - zara spojrzę gdzie jest i zamieszczę linka

Madagasqaar

http://www.filmweb.pl/film/Sala+samob%C3%B3jc%C3%B3w-2011-539509/discussion/Pros z%C4%99+o+szczer%C4%85+odpowied%C5%BA+os%C3%B3b%2Ckt%C3%B3re+s%C4%85+w+wieku+g%C 5%82%C3%B3wnego+bohatera+filmu,1782192#post_6648244

ocenił(a) film na 5
Madagasqaar

mnie tylko zastanawia jak takiemu filmowi mozna dac 10, ale glupi pewnie jestem i na niczym sie nie znam

ocenił(a) film na 3
Madagasqaar

ale ta odpowiedz powinna byc do postu AnnaS1991, bo ja nie twierdze, że powinien pokazywać realia, natomiast AnnaS1991 warunkuje fajność filmu tym, że pokazuje realia, z czym ja się całkowicie nie zgadzam.

axbxq

no i tu klania sie brak skupiania na filmie. nie sa realia dzisiejszego swiata? oczywiscie ze sa! fakt, moze wielu chlopcow nie spuszcza sie na drugiego. ale chodzi o osoby, ktore zobacz jak bardzo BARDZO sa odseparowywane! : osoby biedne, niemodne, nie dopasowywujace sie. jak bardzo wiele osob sie zabija w Polsce w wieku szkolnym. nie pamietacie juz? okresu kiedy w wiadomosciach co 2 dzien mowili o kims , ze sie zabil? nastolatku? uz sie nie mowi , bo ludzie robili sobie z tego zarty. obejrzyjcie strony w necie ile z nich nabija sie z prawdziwych osob! i jak one musza cierpiec. sprawdzcie ile nastolatkow popelnia samobojstwo, ile osob po cichu sie "tnie". TO SĄ REALIA DZIEJSZEGO ŚWIATA, w samej mojej szkole w trakcie nauki 3 osoby sie zabily. To mowi samo za siebie, jak spoleczenstwo jest obojetne, i jak wiele zlego sie dzieje gdy nie widzimy. To pokazuje film! moze przerysował go jako geja, jako emo, ale po to by uwidocznić! zresztą rozejrzyjcie się ile jest takich osób, tak wyglądających. połowa z nich cierpi na depresję. Noszą opaski w biało - czarną kratę na ręku. wiecie co one znaczą? przy segregacji medycznej w razie wypadku rozdaje się opaski wszystkim by wiedzieć kogo ratować najpierw. biało czarna krata oznacza zgon. noszą je by pokazać , że nie chcą żyć, a część z nich się zabija. I to nie są polskie realia?
i ile z tych osób siedzi zamkniętych z domu! w gimnazjum byłam tak zafascynowana csem, że nie byłam półtorej miesiąca w szkole! i to było 7 lat temu! więc wiem jak można zamknąć się w pokoju. i myślę, że teraz takich osób jest więcej i gorzej, a małżeństw nie dbających o dziecko multum.