6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324652
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Animowane wstawki

ocenił(a) film na 5

Ogólnie film miał potencjał ale jak dla mnie zniszczyła go ta animacja. Po co to komu? Wydawało mi się że reżyser chciał na siłę zrobić coś oryginalnego.

ocenił(a) film na 7
QUENTI

Ja już trochę przynudzałem ludziom na ten temat, ale skoro jest oddzielny wątek temu poświęcony to coś mimo tego skrobnę:
1. Myślę, że ocena animacji pozytywna lub negatywna wynika raczej z osobistych subiektywnych upodobań forumowiczów. Jedni lubią takie tworzywo filmowe, drudzy nie cierpią jakichś tam kreskówek. Ja spotkałem się z osobą, której np. bardzo przypadł do gustu avatar Sylwii.
2. "Po co to komu?" - aby przedstawić na ekranie ten drugi świat w którym żyją bohaterowie.
3. Reżyser wg mnie nie silił się na oryginalność. Zdaje się, że wziął coś z mangi. Oryginalne tzn. rzadkie w polskim filmie jest takie wplatanie animacji.
4. Realizatorzy filmu mieli ten komfort, że nie było potrzeby robić fotorealistycznej animacji. Wspólczesne gry są bardziej fotorealistyczne. Zrobili coś takiego jakby "Second LIfe". Tragedią, by było, gdyby w filmie dali bezpośrednie wstawki z tej gry. Zamiast tego dali coś co ma bardziej filmową formę.
Tak jak pisałem wcześniej nie chcę za dużo przynudzać, mogę ewentualnie w przyszłości rozwinąć co poniektóre zagadnienia z tym związane.