6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324609
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Jeden z gorszych filmów rodzimej kinematografii. Film jest przereklamowany i nie ma w nim nic ciekawego. Film powstał tylko dlatego, że aktor grający głównego bohatera - Jakub Gierszał, Jest synem Marka Gierszała, reżysera teatralnego pracującego głównie w Niemczech

Dziennik_Pokladowy

niestety, ale uważany jest za jeden z lepszych. I nie sądzę żeby postał tylko dla jednego aktora, to niedorzeczne.

ocenił(a) film na 8
Dziennik_Pokladowy

pitolisz facet jak potłuczony albo masz chorą manię zaprzeczania wszystkiemu tylko po to zeby zaprzeczyć

użytkownik usunięty
Boomslang76

Wszystko zerżnięte z jednego francuskiego filmu, kurcze nie pamiętam tytułu, ale wpisze natychmiast jak sie dokopie.

ocenił(a) film na 8

ok to napisz:-)

użytkownik usunięty
Boomslang76

"Inny Swiat" - jako "pierwowzór" zdecydowanie lepszy od Sali Samobójców :-)))

http://www.filmweb.pl/film/Inny+%C5%9Bwiat-2010-536613

ocenił(a) film na 8

dzięki:-)

ocenił(a) film na 8

chociaż w sumie te filmy dzieli niecały rok, całkiem możliwe, że Komasa pracował już nad swoim filmem i pomysłem, kiedy na ekrany wszedł ten francuski więc o plagiacie nie mmożna mówić

użytkownik usunięty
Boomslang76

Możliwe, dowodów nie ma, ale wszystko opiera sie na takim samym schemacie: nawet swiat wirtualny bardzo podobny...

ocenił(a) film na 8

to sobie muszę obejrzeć francuską wersję i sprawdzę który z filmów lepszy ale Sala wg mnie to bardzo mocny film i aktorstwo conajmniej dobre...a najlepszy moment jak na końcu matka sie zalogowała jako on w tym swiecie wirtualnym i powiedział, że on popełnił samobójstwo i te awatary zaczęły znikać jeden po drugim- mocna scenka!

użytkownik usunięty
Boomslang76

No tak, ale właśnie ponieważ cały czas miałem wrażenie, że oglądam gorszą wersję Innego Świata, czyli plagiat w gruncie rzeczy, porównywałem oba filmy i przez to duży niesmak. Zobacz ten francuski i daj znać co myślisz, ciekaw jestem...

bosz, co za nolife. było poczytać i się uczyć w szkole, a nie śnić mokre sny. komasa skończył zdjęcia w grudniu 2009. czytać czytać: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php?film=1224805

użytkownik usunięty
c_lod

Plagiat, bez dwóch zdań, a internet jest duży i rózne rzeczy w nim wypisują, nie musisz we wszytko wierzyć, taka rada na przyszłość.

ok, masz rację koluniu bez szkoły. jak na bystrzaka przystało sam zrobiłeś alogizm pisząc w internecie o tym, że nie można we wszystko co w internecie wypisują wierzyć, więc skorzystam z tej rady i ... nie wierzę ci :) buahahah

użytkownik usunięty
c_lod

Musisz sie podszkolic w trollingu, bo slabo trolujesz.

skompromitowałeś się więc się rozłącz i wracaj do ojca pod kołdre

użytkownik usunięty
c_lod

Najwyraźniej nie rozumiesz znaczenia słowa "skompromitowany".

zgadza się "L'autre monde" jest nie porównywalnie lepszy, niesamowity klimat, ss jak dla mnie wielkie rozczarowanie i smród plagiatu,

ocenił(a) film na 3
Dziennik_Pokladowy

zgadzam się