Dokładnie. Film uwielbiają głównie mimozowate dziewczątka w wieku nastu lat i geje (też młodzi).
Przez cały film chciałam, by te dzieciaki w końcu się zabiły. Wszystkie.
Gliniarz i prokurator. A tak a propos, z jakiego artykułu prawa karnego grozi postępowanie, Pani Sylvioplath0 ???
Wystarczy, że ktoś może się poczuć dotknięty Twoimi mętnymi wywodami, drogi omen. Zebrawszy te wszystkie dwie setki Twoich oszczerczych wypowiedzi na tym forum można skonstruować całkiem przekonywujący akt oskarżenia. Można, jakby ktoś chciał - jeszcze więcej. Tu pomoże mi przykład użytkownika o nicku Sighma, który napomknął coś o zabijaniu. Widzisz - tu już wchodzimy na grunt całkiem inny. Różne rzeczy mogą podlegać różnej interpretacji np. mogło jej chodzić o to, żeby się tylko bohaterowie zabili ale może i... mimozowate dziewczynki oglądające to - również? Tudzież młodzi geje? Można to oczywiście podciągnąć, jakby się już ktoś zawziął, pod nakłanianie do zrobienia sobie krzywdy, pod życzenie krzywdy prowadzące do trwałej utraty zdrowia lub życia tudzież nawet podciągnąć pod... groźby? Ale oczywiście użytkownik o nicku Sighma i pewnie stosownie wykrywalnym IP mógł się po prostu przejęzyczyć, poza tym ciężko interpretować jeden, no, góra trzy posty. W Twoim przypadku natomiast wydaje się sprawa o wiele prostsza, tak jakbyś sam chciał ją ułatwić wszelkim potencjalnym pokrzywdzonym i , w dalszej kolejności, organom ścigania. Widzisz, nawet twoje posty, które administratorzy łaskawie wymazali ze względu na ich szczególnie obraźliwy charakter - i tak są zapisane w indeksie serwera - zostawiły swój ślad i koniec! (zresztą tak jak IP - łatwo można zlokalizować serwer, z którego pomocą najczęściej wysyłałeś swoje 200 postów, serwer to dzielnica, potem przydział czyli ulica, numer domu - jeśli masz internet legalnie - czyli neostrada albo inny operator - to już w ogóle sprawa jest prosta jak barszcz). Tak jak w przypadku Sighmy ciężko stwierdzić jak 'realne zagrożenie' stwarza treść trzech postów - mógł to być i pewnie był skrót myślowy tak w Twoim przypadku określenie twojej postawy i intencji z dwustu, trzystu skrótów myślowych, a nawet przejęzyczeń, spomiędzy Twoich okraszonych wulgaryzmami, groźbami, kpinami, szyderstwami, epitetami wypowiedzi jest bardzo proste. A z jakiego konkretnie artykułu? Art. 212. § 1. KK (pomówienie), Art. 216. § 1. KK (znieważenie) oraz Art. 24. § 1. KC (ochrona dóbr osobistych) - to tylko kilka z nich. Ale co ja tam wiem. Gdy zajdzie potrzeba ktoś zainteresowany zapłaci kancelarii - oni będą z pewnością wiedzieli lepiej.
Może o to chodziło?
Kodeks Bajdurzeń, Art. 112, § 4. KB "Kto życzy śmierci bohaterom filmowym, ten podlega karze pozbawienia wolności od lat 15 do lat 25" Art. 112, § 5. KB "Kto życzy śmierci bohaterom kreskówek (z pominięciem Gargamela, Elmirki i Buki), ten podlega karze pozbawienia wolności od lat 5 do lat 12".
Tak masz rację.O to chodziło. Kodeks Bajdurzeń dotyczy ciebie. Od początku wątku to robisz. Dla pozostałych osób nie ma znaczenia co chcesz w czasie oglądania filmu. To twój problem, że twoje zachcianki nie spełniają się.
Przeczytaj sobie jeszcze KPK a nie tylko KK. Co do obrażania to trzeba obrazić osobę ( znać ją i obrazić personalnie). Jak piszę, że swojak to tępa pała to tak jest ale nie znam go personalnie. załóżmy, że swojak jest prezydentem "jakiegoś" państwa. Wtedy co ? Zastosowano by art 135 par 2 kk ??? To co Ty Sylvia pierniczysz to sam reżyser tego gniota Sala Samobójców powinien już gnić w pierdlu za wszystkie wymienione artykuły kk, plus klika jeszcze.
Chciałaś czyjejś śmierci ? . Moja ocena takiej postawy moralnej to 0/10. Wstyd, że jeszcze jesteś z tego dumna i przechwalasz się tym.
Ciekawe jak sama byś sie czuła, gdyby ktoś ci powiedział, że lepiej się zabij, bo jesteś niemądra.
Właśnie ten film jest o dzieciakach , które bez internetu żyć nie mogą itp.
Tutaj na filmwebie wyżalacie się , nie macie co robić z czasem , zakładacie 10tki może i setki fikcyjnych kąt .,żeby wyżalić się światu .Tylko tutaj możecie czuć się zauważeni ... przykre ale internet uzależnia , niektórych tylko on 3ma przy życiu jak Dominika .
Jak na polskie kino film jest wyróżniającą się produkcją ,a także nie ma w niej Karolaka ,Adamczyka ...
Dokładnie. Taki typu Dominika, zamkniętego w czterech ścianach i niewidzącym nic poza netem tylko o wiele gorszy.
Kur.wa DOKŁADNIE !!! Taki tylko gorszy. O ile tępych wielbicieli mogę zyskać dzięki takiej opinii ???