6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324609
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Rozpieszczony gówniarz - nie znam lepszego określenia opisującego głównego bohatera.
W ogóle nie zna prawdziwego życia. Myśli, że w miejskim autobusie jest Panem. I wystarczy jedno małe niepowodzenie, a wydaje mu się, że jego świat się zawalił. Zamiast wrócić do szkoły, obrócić całą akcję w żart i zapomnieć o sprawie, najpierw bawi się w terrorystę, po czym zamyka w pokoju i dołącza do wirtualnej grupy "Obrażeni na świat".

I niech nikt mi nie mówi, że nie rozumiem filmu. Zdarza mi się często ryczeć na filmach, czasem nawet na tych z dolnej półki. Ale śmierć Dominika mnie nie poruszyła. Powiem więcej - wynudziłam się na tym filmie. Dlatego nie rozumiem tych wszystkich zachwytów, ciszy po seansie i tak wysokiej oceny na filmwebie.

ocenił(a) film na 6
bittersweet_

A mało takich rozpieszczonych gówniarzy na świecie, mało dorastających buntowników, mało "panów sytuacji" którzy za jedno spojrzenie potrafią komuś wpier ..., mało ludzi, którzy zamykają się w sobie, obwiniają świat za swoje niepowodzenia, z depresją ??? Czy to wszystko zostało wymyślone na potrzeby filmu czy tak po prostu jest w dzisiejszym świecie?

Nikt nie każe nam ryczeć, bo śmierć Dominika była do przewidzenia ... chyba się raczej zastanowić, do czego tak naprawdę dążymy.

ocenił(a) film na 4
Ash_04

zdecydowanie za dużo. A jak tak jest w dzisiejszym świecie to jestem zdziwiona

ocenił(a) film na 9
bittersweet_

nie no jasne lepiej blaznowac i zrobic z wlasnego bardzo intymnego przezycia komedie. lepiej nie miec do siebie w ogole szacunku.
w miejskim autobusie pokazywal wlasnie komus innemu ze to on nie jest Panem. Tez mnie tacy ludzie wkur...wiaja od zawsze. puszczaja muzyke majac gdzies to czy wszyscy ludzie w autobusie chca tego sluchac czy nie.

ocenił(a) film na 6
bittersweet_

A jakie filmy Cię poruszają, bo piszesz ,że zdarza Ci się często ryczeć na filmach?
Mnie też ten film z nóg nie zwalił, ale co do tematu który poruszał to niestety na dzień dzisiejszy dosyć duży to problem społeczny. Nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy jak wielki.
Podaj proszę te filmy ,które Cię tak poruszyły ok.
pozdrawiam