6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324540
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Film zupełnie oderwany od tej przesiąkniętej przeciętniactwem papki jaką nam serwują polscy "reżyserzy". Trzy sceny to według mnie poziom mistrzowski,pierwsza kiedy przenoszą się nad ocean i słowa Sylwii "Zobacz... Ocean. Podoba ci się? -Piękny jest. -On nic nie musi... A może robić co chce... Ale nic nie musi."To jest magia po prostu.Następna to moment w którym wyciąga pistolet z kieszeni i ten wyraz jego twarzy,jak walczy z tym żeby go nie użyć chociaż bardzo tego chce,coś niesamowitego,nie przypominam sobie takiego ukazania skrajnych emocji w jakimkolwiek Polskim filmie.I na koniec scena w toalecie,chyba najtragiczniejsza ze wszystkich a z pozoru może wydawać się śmieszna.No i zakończenie,może nie to co się stało tylko sposób w jaki zostało to przedstawione to jest wisienka na torcie.Nie wiem,może ja akurat czuje się w jakiś sposób związek z tymi ludźmi przez to ten film tak na mnie działa,ale film raczej wywołuje skrajne emocje i nie pozostaje obojętny a to coś musi znaczyć.

JamesFord

To, że najlepszy film polski to trochę przesada. Prawdą jest natomiast to, że dobrze by było jakby większość polskich filmów realizacyjnie była co najmniej tak dobra jak on.