6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324630
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Bardzo mnie interesuje, dlaczego Dominik, nie dostał żadnej kary za to, że nie chodził do
szkoły, przez chyba 10 dni. To jest nie dopuszczalne, kara powinna być! Winni powinni być
ukarani!
Jaką karę?
Myślę, że najlepszą karą byłby szlaban, np przez 10 dni (bo tyle dni opuścił w szkole),
szlabanu na wszystko i np. przez te 10 dni nie może opuszczać pokoju.
Mnie rodzice tak karali i jakoś wyrosłem na ludzi.

michalkow112

Bo o tym nie wiedzieli. Rodziców nie było wtedy w domu, była tylko ta kobieta która opiekowała się mieszkaniem. Nie poinformowała ich o tym, o co ojciec miał pretensje w chwili w której się dowiedział o absencji syna, czyli w szpitalu psychiatrycznym ...

ocenił(a) film na 5
michalkow112

Ukarajmy kogoś kto odcina sie w pokoju od świata, zamknieciem go w pokoju. Yeah...

ocenił(a) film na 2
Dealric

albo niech za karę jeździ autobusem do szkoły

ocenił(a) film na 6
michalkow112

Jak to dlaczego? Bo on był bardzo nieszczęśliwy. :P

michalkow112

Myślę, że najlepszą karą byłby rózgi, np przez 10 dni (bo tyle dni opuścił w szkole),
rózgi na wszystko i np. przez te 10 dni nie może leczyć ran po rózgach.
Mnie rodzice tak karali i jakoś wyrosłem na ludzi.

ocenił(a) film na 6
michalkow112

Powinni kazać mu oglądać 'Trudne sprawy' albo 'rozmowy w toku' zeby dowiedział się jakie to PRAWDZIWE problemy ludzie mają a nie...
Mnie tak rodzice karali i jakoś wyszłam na ludzi !

ocenił(a) film na 7
michalkow112

A od kiedy to chodzenie do liceum jest obowiązkowe?

ocenił(a) film na 7
michalkow112

W Polsce obowiązek szkolny jest do ukończenia 18 roku życia. A ponieważ główny bohater był już wówczas pełnoletni (tuż przed maturą) więc nikt go nie mógł zmusić do chodzenia do szkoły.