Ja dałem temu filmowi 8/10. Uwzględniając polskie realia film jest na prawdę NA WYSOKIM poziomie. Aktorzy zagrali dobrze. Uważam, ze główny aktor bardzo dobrze poradził sobie z rolą. Jak dla mnie film dobrze odzwierciedla pewne aspekty prawdziwego życia jak dojrzewanie, skupienie rodziców na karierze i wynikające z tego niebezpieczeństwa. Polecam.
Niektórzy uważają, że pojawia się wątek "pedalski". Uważam, że- odnosząc sie do naszych realiów- film jest bardzo odważny, gdyż nie przypominam sobie w ostatnich latach polskich filmów przedstawiających wątek LGBT.
Omen wychował się w środowisku w którym ten jest lepszy ten kto bardziej zarzuci drugiego wulgaryzmami. Nie ma znaczenia co masz w głowie, jakie masz pasje, czy coś ciekawgo możesz przekazać lub pokazać. Wartość stanowi u niego pławienie się w wulgaryzmach. Myślę, że w realnym życiu ponosi dotkliwe tego konsekwencje. Żona od niego odeszła, córka również nie chce znać ojca.
Pedalski? Raczej powiedziałbym, że to normalne dylematy okresu dojrzewania, szukanie własnej tożsamości, wynikające z tego obawy... Młody człowiek nie kontroluje własnego ciała, stąd "wpadka" bohatera i "afera", która była jej skutkiem.
Omen wychował się w środowisku w którym ten jest lepszy ten kto bardziej zarzuci drugiego wulgaryzmami. Nie ma znaczenia co masz w głowie, jakie masz pasje, czy coś ciekawego możesz przekazać. Wartość stanowi u niego pławienie się w wulgaryzmach. W realnym życiu ponosi dotkliwe tego konsekwencje. Żona od niego odeszła, córka również nie chce znać ojca.
hahaha;D w koncu ktos dobrze napisal. a co do filmu... meczylem sie niesamowicie zeby przebolec te 2h filmu. staralem sie podejsc do filmu bez uprzedzen mimo ze nasluchalem sie sporo zlego o nim, jednak rzeczywiscie film jest po prostu zalosny. glowny bohater obrzydliwie rozpieszczony. i te problemy. a moze to ja nie nadazam? moze teraz norma jest spuszczac sie na kolege? do tego ta arogancja wobec rodzicow. rzygac mi sie chce jak widze komentarze typu "film powinni zobaczyć rodzice i wynieść coś z niego". a co rodzice maja robic? skakac wokol dzieciaka na kazde pstrykniecie palcem? pozwalac na wszystko? z dziecka ma wyrosnac porzadny czlowiek a nie pierdoła życiowa. przekomiczna scena z filmu- nikt nie może odebrać Dominika z zajęć. dotknięty do glebi i przerażony chłopiec krzyczy w sluchawkę " dobra sami tego chcieliście. wracam autobusem!" pseudo-głęboki film usiłujący bezskutecznie nieść jakieś przesłanie. Jednym zdaniem- porażka w stylu "Galerianek"
"film powinni zobaczyć rodzice i wynieść coś z niego" - jestem mamą dwójki dzieci i film ten wywarł na mnie ogromne wrażenie... jak ktoś nie widzi przesłania tego filmu, to jego problem... dla mnie pokazał on między innymi (o czym doskonale wiem), że kasa to nie wszystko, a trzymanie pod kloszem robi z dzieciaka kalekę, która nie potrafi poradzić sobie sam w banalnych sytuacjach, np. w przytoczonym wracaniu autobusem do domu...
cóż pozostaje mi powiedzieć- zgadzam się się z Tobą. Film powinien być obejrzany przez wielu rodziców... pozdrawiam serdeczne:D
Omen wychował się w środowisku w którym ten jest lepszy ten kto bardziej zarzuci drugiego wulgaryzmami. Nie ma znaczenia co masz w głowie, jakie masz pasje, czy coś ciekawego możesz przekazać lub pokazać. Wartość stanowi u niego pławienie się w wulgaryzmach. Myślę, że w realnym życiu ponosi dotkliwe tego konsekwencje. Żona od niego odeszła, córka również nie chce znać ojca.
Film na bardzo wysokim poziomie a rola Jakuba Gierszała perfekcyjna. Za taka role w filmie anglojezycznym Kuba mialby szanse nawet na nominacje do oscara gdyz tematyka filmu z pewnoscia spodobala by sie Akademi filmowej