6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324652
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Już w trakcie filmu miałam mieszane uczucia i mętlik w głowie. Myślę,że najlepiej rozumieją go osoby słabe psychicznie,które znalazły się w podobnej sytuacji. Uciekając przed problemem w świat wirtualny są podatni na osoby w nim dominujące szukając tym samym akceptacji. Moim zdaniem winną za samobójstwo Dominika jest Sylwia,która wykorzystała jego zagubienie i problemy w świecie realnym. LEKTURA OBOWIĄZKOWA DLA RODZICÓW, aby zainteresowały się gdzie w sieci przebywa ich dziecko.

greenx

Jeżeli film może być lekturą. Ale tak poza tym to mniej więcej się zgadzam. Ach, tylko najwidoczniej muszę być słaba psychicznie, skoro zroumiałam ten film, cholera.

ocenił(a) film na 9
baluk

LEKTURA -metafora. Nie zrozumiałam kilku zachowań Dominika bo powinien rozegrać to inaczej i to moim zdaniem była jego słabość psychiczna,która doprowadziła do tragedii. Pozdrawiam ;)

greenx

Podtrzymuję swoje stwierdzenie, iż nie trzeba być słabym psychicznie, by zrozumieć bohatera, który takim jest. Jak również, nie trzeba być Shrekiem, żeby zrozumieć trochę jego poczynania ani agentem Mulderem, żeby zajarzyć o co mu w życiu chodzi. Również pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
baluk

Racja, nie trzeba.
Nie trzeba też ironizować nt domniemanej łatki słabości, jakby wrażliwość była obelgą.
pozdr.