Nie rozumiem dlaczego ten film jest tak obsypywany nagrodami, sama główna postać jest delikatnie mówiąc: debilem. Motyw tej gry również jest głupi jak cholera no ale przecież każdy woli uruchomić grę, pójść do wirtualnego klubu i tam tańczyć zamiast iść do PRAWDZIWEGO klubu jak normalny człowiek.Moment śmierci głównego bohatera był chyba najlepszym momentem w całym filmie.Jestem przekonany że ok. 90% osób pozytywnie go oceniających to głupie nastolatki które uwielbiają historyjki typu zmierzch,violetta czy inne wilkołaki. Drodzy przyjaciele i przyjaciółki oświecę was: ten film nie ma ŻADNEGO przesłania. Na razie, cześć, pompa 1/10
Przepraszam ale myślę że się mylisz, pokrótce wyjaśnię ci dlaczego "miałem napisany długi referat na ten temat lecz przez przypadek zamknąłem kartę" Po pierwsze: film nie ma żadnej logiki np. po pogodzeniu się z rodzicami Dominik kilka minut później oszalały popełnia samobójstwo. Sam bohater jest brzydko mówiąc: płaczliwą, rozpuszczoną, gejowską pipą która żyjąc za hajsiwo rodziców ciągle marudzi jak to mu jest źle. Jestem pewien że wiele osób chciałoby mieć takich bogatych rodziców jak on. W celu usłyszenia większej ilości w miarę konstruktywnej krytyki proszę zapoznać się z filmikiem w serwisie YT pod tytułem Masochista- Sala samobójców oraz proszę podać powód dlaczego niby ten film miał przesłanie pozdrawiam.