do granic możliwości ! Na filmie nie byłem i nie pójdę, ze względu na opowieści znajomych co do tego filmu. Do czego to dochodzi żeby pokazywać dwóch facetów całujących się na ekranie to raz, a dwa scena na treningu. Przecież to jest maksymalne przekroczenie granic dobrego smaku! Moim zdaniem takich filmów nie powinno się pokazywać publicznie w kinach, do których przychodzą i dzieci! Co ma później powiedzieć ojciec czy matka dziecku, które zapyta dlaczego tych dwóch "facetów" tak robiło? Może niech niedługo zaczną jeszcze pedofilie pokazywać w filmach. Tragedia!
1/10 bez oglądania.
Pozdrawiam.
Nie mam nic do horrorów ale Tankiel wyśmiewał się z oglądania bajek jak by nigdy sam w dzieciństwie ich nie oglądał. Jeżeli poczułeś się urażony to przepraszam nie chciałam obrazić fanów horrorów.
mało się nie zlałam, z tego łajnomózgu xD
I weźcie się z debilem nie kłóćcie ! To jest żałosne oceniać coś, czego sie nie widziało....
Ogarnął mnie pusty śmiech po wypowiedziach autora tematu. Jesteś zbulwersowany? A kogo to k*rwa obchodzi pasztetowy pajacu? Idź tupać nóżką pod krzyż jakiś, ksenofobiczny trolu o ciasnych pogladach =) Uprzedzanie się do czegoś o czym nie ma się pojęcia trąci neurozą.
" Na filmie nie byłem i nie pójdę, 0/10 bez oglądania"
dziękujemy ci za tą cenną wypowiedź.rzuca ona nowe światło na ten film.Dzięki tobie chyba udało mi się lepiej zrozumieć Salę Samobójców.
Napisz jeszcze jakie filmy których nie oglądałeś zasługują na ocenę 0/10.Może mi to pomoże w obiorze kina.
"Może niech niedługo zaczną jeszcze pedofilie pokazywać w filmach. Tragedia! "- to nie piekarnia, że wkładasz, wyjmujesz i rogalik xD
Tankiel bardziej żałosnej wypowiedzi jeszcze na tej stronie nie czytałam... ależ się uśmiałam :)))))) hahaha
Podział Homoseksualizmu i heteroseksualizmu jak tako jest produktem najnowszej historii. W XX wieku dopiero na dobrą sprawę te słowa wyodrębniono. Wcześniej, na ten przykład w starożytności, stosunek młodego chłopaka i dużo starszego mężczyzny był czymś normalnym. Niejeden cesarz rzymski posiadał kilku nadwornych kochanków. Przypadek wielkich filozofów antyku, takich jak Arystoteles, jest chyba wszystkim znany.
To, że dziś masowa kultura wychowuje nas w takich i nie innych przekonaniach, nie oznacza to, że to co powszechnie uważa się za swego rodzaju dysfunkcję, tym naprawdę jest. Człowiek należy przecież do świata zwierząt, przyrody, a tam, stosunki między partnerami tej samej płci w celu zaspokojenia popędu są czymś nie wzbudzającym w stadzie większych emocji. Dlaczego człowieka to tak bulwersuje ? Nie wiem. Spytajcie się księży o wrażenia.
Dziś? Jak tak sie zastanowić to to dziś Twoje jest od początków rozpowszechniania sie chrześcijaństwa (już nie jako sekty tylko religii). A ja sie dziwie, że tak mi sie spać chce, a teraz już wiem, że po prostu dziś trwa juz ponad 1000 lat!
Dziś czy nie dziś..jakie to ma znaczenie.W starożytnej Grecji każdy szanowany obywatel miał nie-kochankę , a kochanka.CHłopca w wieku 12-16 lat.Brało się to z tego ,że żony tych polityków, kupców i filozofów były słabymi partnerkami do rozmów (nie kształciły się) -przez to rolą młodego kochanka nie było zaspokojenie potrzeb seksualnych , lecz przede wszystkim duchowych.Jeśli już seks się pojawiał między tym starszym panem , a chłopcem-nie dochodziło do stosunków analnych gdyż grecy wierzyli że odbyt należy do świata zła i ciemności.Więc radzili sobie z tym za pomocą stosunków między-udowych.I nie piszę tu o jakiejś patologi.To była codzienność-norma-tak wtedy wypadało.Później bywało z tym różnie.W kulturze europejskiej od średniowiecza do początku dwudziestego wieku homoseksualizm był traktowany bezlitośnie.Raz spalili na stosie, innym razem ukamieniowali , jeszcze kiedy indziej obcięli genitalia lub w najlepszym razie - wygnali.Więc kontekst historyczny jest bez znaczenia.Różnie z tym bywało.Obecnie w USA , Holandi , większości Skandynawii -panuje moda na homoseksualizm.Nawet był taki przypadek w USA że spece od PRu doradzili kandydatowi na senatora-by przyznał się do tego że jest gejem-gdyż zdobędzie dzięki temu nowych wyborców.Tak też się stało.A u nas...Cóż..Jest kilka medialnych osób które o tym otwarcie mówią...M.Górski, J.Poniedziałek,M.Witkowski,M.Piróg,T. Jacykow,Arkadius,K.Radziszewski czy J.Dehnel.To bardzo cenne.Jednak ciężko uwierzyć że wśród osób znanych jest tylko kilkunastu homoseksualistów.Nie jestem za promocją homoseksualizmu.Bo to nie towar na sprzedaż.Jestem za szczerością tych ludzi.W krajach bardziej cywilizowanych od naszego normą jest że gej nie ukrywa iż jest gejem.I że chory na schizofrenię nie ukrywa że jest chory..CZekam na to samo w Polsce
No to poczekasz długo ze wzgledu na to, że jesteśmy krajem katolickim.
Dodatkowym probleme właśnie jest wiele osób publicznych do tego przyznających sie, którzy właśnie są jak typowi zniewieściali, stereotypowi gejowie z których sie naśmiewa. Inna sprawa, że gdyby byli heterykami i tak byliby pośmiewiskiem, wiec cieżko to nazwać homofobią. Ale wizerunek stawiają i potem inni mają problem.
Właśnie o to mi chodziło, że kościół = tepienie wszystkich odstep od związków heterycznych.
Żal mi się robi, gdy czytam takie komentarze. Logujecie się na stronie poświęconej filmom, czyli wnioskuję, że jakieś pojęcie na temat kinematografii macie. A tu proszę - takie perełki! Ocenianie filmu bez uprzedniego obejrzenia, mało tego - wypowiadacie się negatywnie o filmach, w których prezentowane są sceny gwałtu, miłość homoseksualna, przemoc itp., a zapewne nie wiecie, że większość z nich to klasyka. Dzięki takim produkcjom część z Was, pseudo-ekspertów filmowych, może poznać w końcu prawdziwe życie. A zamiast krytykować i bezmyślnie oceniać, moglibyście chociaż trochę otworzyć Wasze tępe umysły, spojrzeć na świat w trochę inny sposób.
Pozdrawiam wszystkich homofobów udających wielce inteligentnych ludzi! Życzę więcej tolerancji, bo dzięki Wam Polska jest nadal tak zacofanym państwem.
A teraz czekam na bluzgi z Waszej strony :)
No to się pewnie doczekasz:) niestety tego nie zmienimy Polska była jest i będzie zacofana, nietolerancyjna i w ogóle głupia (oczywiście tylko w większość) :) Ale, żeby się już filmu czepiać za coś takiego to już w chu j bez sensu, film to film i se może być zrobiony o czym se reżyser wymyśli..Tarantiono to sobie mógł wymyślić inną Historie dla Hitlera i nikt się nie czepia, a Komasa sobie o biseksualnym nastolatku nie może filmu zrobić? FILM to FILM. Się nie podoba nie oglądaj i dzieciakom swoim też nie daj oglądać, a nie wielki bulwersy..
Zgadzam się z Tobą Dearlic...Tomasz Jacykow swą osobą napędza tylko homofobię.Ale już taki Jacek Dehnel nie...-bardzo mądrze mówi o sobie, o tym jak to jest być gejem w Polsce, i dlaczego nigdy nie pójdzie na Paradę Równości.Ale Dehnel jest dla przeciętnego polaka anonimowy.A T.Jacykow-przeciwnie-to gwiazda i celebryta.