6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324630
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Film poruszający! Nie spodziewałam się włączając go, że będzie tak dobry. Polski film
naśladujący amerykanów, emo, kupa śmiechu -< choć wstyd przyznać z takimi myślami
włączyłam ten film. Ale to co się działo potem... Było wspaniałe, naprawdę. No i dobra gra
aktorska, jak na polaków. Naprawdę jestem mile zaskoczona.
No i film z morałem. Jak napisałam w tytule - każdy świat jest taki sam. Ten fikcyjny świat
nie różnił się dużo od realnego. Przyjaciele "samobójcy"... A jak matka chłopaka wyznała im,
że on naprawdę to zrobił, szybko poznikali.
Ode mnie 10.

ocenił(a) film na 6
TheBlackPearl

tych przyjaciół samobójców to by trzeba było do pułapek Jigsawa z 'Piły' powkładać to moze by im sie odechciało tej głupiej gadki o soamobójstwie :D

Xandria

Szczerze ? Zawiodłam się. Liczyłam na film oparty na mega emocjach, ale przeliczyłam się... Nie jest nudny, ale... szału też nie robi.
Plus za grę aktorską dla Jakuba G.

@Xandria - dzięki, dawno tak nie uśmiałam się, udało Ci się to... ;DD

ocenił(a) film na 6
K4rolink4

a nie jest tak xD?

K4rolink4

Ale nie zgodzę się z tym, że film nie jest oparty na "mega emocjach", bo jest. I dobrze oddaje to Jakub, którego grę aktorską zresztą pochwaliłaś.

Xandria

Haha, faktycznie Ci się to udało. xD

TheBlackPearl

@Xandria jest, jest, dlatego + 100 do pomysłowości dla Ciebie ;)

@TheBlackPearl - pochwaliłam grę aktorską Jakuba, bo akurat on emocje oddawał rewelacyjnie, niemniej jednak film, jako całość dla mnie nie był "mega emocjami". Mniej więcej to miałam na myśli :).

" A jak matka chłopaka wyznała im, że on naprawdę to zrobił, szybko poznikali." może film pokazać miał prawdę... Smutną, ale prawdę - prawdziwych przyjaciół poznaje się...

ocenił(a) film na 6
K4rolink4

Grał dobrze, szczególnie pod koniec, bo w trakcie bylo kilka niedociągnięć. Jednak postać Sylwii mogła byc lepiej zagana moim zdaniem. btw pierwszy dialog między Sylwią a Dominikiem to najgorszy dialog w filmie... myślałam ze nie wytrzymam:D

Xandria

@K4rolinkA - no, ale w gruncie rzeczy był to film o Dominiku i najwięcej było tam jego emocji... Ba! To był film o jego emocjach. Więc skoro J.G. dobrze oddawał emocje, cały film dobrze je oddawał. :P

Co do drugiego - to też może być jakiś morał, ale ja już napisałam jaki jest moim zdaniem. Uzasadniłam też. <:

@Xandira - mnie tam się pierwszy dialog podobał, bo był zabawny... xD

ocenił(a) film na 6
TheBlackPearl

był żenujący o_O
Sylwia siedzi w pokoju bez światła gdzie nic nie widać i pyta sie Dominika czy podoba mu sie jej pokój a on odpowiada że tak xD
Smutna Emo-Sylwia wybucha śmiechem na widok koszukli z biegaczami.. NIE OGARNIAM tej sceny

Xandria

No właściwie jak to oglądałam pierwszy raz, to śmiałam się również. Ale z ich głupoty. xDD Teraz się śmieje wciąż z tego bezsensu tej sceny. I w tym jej urok i piękno. xD

ocenił(a) film na 9
TheBlackPearl

dzieci ta scena nie była głupia...to był jego, żart odnośnie dostarczenia jej czegoś...pokazał na koszulkę (biegaczy) że oni niby to za niego zrobią...zaczęła się śmiać. A wymienili się pochwałami o pokojach, bo byli w stanie depresji i jakoś taki kolor pozwalał im pokazywać co czują.

Movie_Crash_Man

Lolz, normalnie nie domyśliłybyśmy się, że ta koszulka to był żart. Dzięki za informację, jesteś hirołsem. Brakuje Ci tylko białego konia.
A jeśli chodzi o pokoje, to owszem, byli w depresji, aczkolwiek to pokazanie pokojów, nie miało nic takiego przekazać. Nie doszukuj się tak.

ocenił(a) film na 9
TheBlackPearl

ojej a skąd taki wniosek ? wiesz że jak ktoś ma depresję lubi przebywać w ciemnych pomieszczeniach ?

TheBlackPearl

Nie skąd. Nie była bezsensu. Ja to rozumiem tak: O pokojach to po to, że wiesz do ludzi którzy chcą coś sobie zrobić, bądź są w depresji, w której Dominik na początku nie był mówi się to co chcą usłyszeć. To właśnie w tym rzecz, ona go zapytała tak głupio o pokój w którym nic nie było widać, bo miała problem ze sobą w ogóle źle z nią było, a jeśli o koszulkę i biegaczy chodzi to po prostu dominik chciał ją rozweselić, rozśmieszyć i mu się udało bo ona zaczęła się śmiać, a nagle przerwała i powiedziała "Prawie Ci się udało..Na prawdę nie znasz składu powietrza, którym oddychasz ..." itd. Po prostu jakby na chwilę gdy zaczęła się śmiać zrzuciła maskę nieszczęśliwej dziewczyny i manipulantki w jednym, pokazała, że potrafi się śmiać, cieszyć a potem nagle z powrotem zaczęła dowalać te swoje teksty..

GirlEdyta

O. Koleżanka napisała już wszystko.
Dobra interpretacja, bez zarzutów, nie to co niektórzy(Movie...).
<:

TheBlackPearl

Dzięki :D

ocenił(a) film na 6
GirlEdyta

moim zdaniem ta wlaśnie scena ją zdradziła, tzn to ze ta gadka o samobójstwie to taka ściema;) z tym że mogli wymyślić coś śmieszniejszego:D

Xandria

Lepiej jakby poślizgnął sie na skórce od banana.