6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324540
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Kiepski

ocenił(a) film na 5

Przed obejrzeniem spodziewałam się czegoś lepszego. Wszystkim w moim otoczeniu podobał
się ten film, a ja nie rozumiem jego fenomenu Dlaczego ojciec od razu nie odciął mu internetu?!
Każdy szanujący siebie rodzic, gdyby tylko zobaczył, że z jego dzieckiem jest coś nie tak powinien
podjąć jakieś kroki. Jasne, rozumiem, że niby w ogóle się nim nie przejmowali, ale bez przesady.
Sala była dla mnie trochę za nudna.

irreply

Wątek dlaczego nie odcieli mu od razu internetu był już wielokrotnie poruszany. Jest na to bardzo rozsądna odpowiedź.
Nie jest tak,że wszystko wszystkim się podoba. Z tego co piszesz większość jednak doceniła walory związane z tym filmem.

ocenił(a) film na 5
skuryn

Cóż, dopiero założyłam konto i nie miałam jeszcze okazji przeszukać wszystkich wątków. ;)
Mi po prostu film się nie podobał i rozumiem, że każdy może mieć inne zdanie na ten temat.

irreply

Oczywiście, że nie każdemu musi podobać się np. Wenus z Milo (choć znajdą się tacy co docenią jakość marmuru z jakiego została wykonana)
Oczywiście, że film nie każdemu musi się podobać, bo nie każdy musi docenić świetną grę Kuleszy, nie kazdy musi docenić postprodukcję i urok podwodnej sceny z udziałem Sylwii i Dominika, nie każdy musi docenić szereg scenek w animacji oraz tła w nich zastosowanych, nie każdy musi bardziej zangażować się w treść filmu, bo udeżył w jakąś czułą strunę jego duszy, wiadomo, że każdy może mieć inne zdanie na ten temat. Każdy może nazwać, dowolną rzecz kiepski niezależne jaka ona jest.

skuryn

No proszę, jakie to proste: jeśli komuś film się nie podobał, to znaczy, że nie jest w stanie docenić jego kunsztu. Po prostu. No, i Wenus z Milo jeszcze się kłania, jako "dowód" nie do obalenia... ;)

ocenił(a) film na 1
skuryn

Sorry ,ale trudno jest traktować ten fil i jego zwolenników poważnie jak porównują go do Venus z Milo. Błagam.......

k_007

Sorry , ale poważnie to raczej trudno jest traktować oponentów wykazujących brak zrozumienie filmu i wyskakujących po raz kolejny z tym samym pytaniem o to, dlaczego od razu nie wyłączyli mu internetu. Błagam.......

P.S. Może film mylnie oceniasz na takiej samej zasadzie na jakiej mylnie oceniłaś, że był on porównywany do Wenus z Milo.

ocenił(a) film na 3
irreply

Zgadzam się, gdyż także nie rozumiem fenomenu 'Sali'. Chyba chodzi głównie o to, że to polska produkcja na 'trudny temat', na znośnym poziomie (film całkiem dobry - ale z pewnością nie powala) ... Mnie zabrakło tu dobrego aktorstwa u odtwórcy głównej roli, często wiało nudą. A pana skuryna upraszałabym, żeby nie obrażał inteligencji ludzi, którzy mają inne zdanie niż on, gdyż jest to co najmniej niegrzeczne.

Yennefer_22

Posiadanie innego zdania, niż inna osoba jest niegrzeczne. Pani Yennefer_22 obraziła właśnie inteligencję ludzi.

ocenił(a) film na 3
skuryn

Mówię o sposobie, w jaki to okazujesz. Porównywanie do Wenus z Milo, sugerowanie, że jeżeli nie podobał się film, to jesteś za głupi żeby go zrozumieć i zauważyć 'oczywiste' atuty. To JEST obrażanie, przynajmniej w moim (i nie tylko, jak widzę wyżej) odczuciu.

Yennefer_22

Widzę, że w ramach nie obrażania inteligencji ludzi proponujesz rozważania na temat ich głupoty.

Nawiązanie Wenus z Milo jest na miejscu. Można z jednej strony jęczeć jak ta kobieta może być piękną...eee...taka bez ramion. Znajdą się jednak tacy, co dostrzegą w niej jakąś wartość.

Przy okazji:
Czy obrażeniem jest innych jest również zwrócenie uwagi na świetną grę Kuleszy?
Czy obrażeniem jest innych jest również zwrócenie uwagi na świetną realizację od strony technicznej (żadko spotykaną w polskich filmach) tego filmu?
Czy obrażeniem jest innych jest również zwrócenie uwagi na to, że część widzów odebrała ten film bardzo osobiście?
Czy obrażeniem jest innych jest również zwrócenie uwagi na to, iż wątek dlaczego nie odcieli Dminikowi od razu internetu był wielokrotnie poruszany i jest na to dość oczywista odpowiedź?
Nie dodam nic więcej, aby nie obrażać inteligencji ludzi, którzy mają inne zdanie niż ja, , gdyż jest to co najmniej niegrzeczne.

ocenił(a) film na 10
skuryn

a ja się zgodzę z panem wyżej ( skuryn ) był bardzo dobrze zrobiony technicznie dużo pracy komputerowej było wrzucone (nie lubiłam akurat tych wątków ale cóż) w jakim polskim filmie znajdziesz podobną ilość takich efektów ? podpowiem że można policzyć na palcach jednej ręki. O to chodzi że takich filmów poprostu nie ma jest to mały odsetek tego co produkujemy a jak zawsze produkujemy jakiś chłam jak romantyczne komedie czego jest już full . Oczywiście myślę że to pociągnęło za sobą również koszty przez co jest mało takich polskich filmów .

Dla mnie to idealny film dla młodzieży i chciałabym aby go w szkołach puszczali bo film zmienia sposób myślenia.

ocenił(a) film na 10
irreply

czemu nie odciął internetu ? odpowiedź bardzo prosta : rodzice mało czasu i uwagi poświęcali dziecku za mało. wątek ja go do końca dobrze nie pamiętam ale kiedy ktoś chyba ten psycholog pyta ojca ;
- czyta pana syn jakieś książki
-no oczywiście że czyta
-a jakie
-...
(przepraszam jeżeli przekręciłam ale wydaje mi się że jakoś tak to było) pokazuje to że była przepaść miedzy rodzicem a dzieckiem kiedy ono właśnie dojrzewało kiedy potrzebowało ich wsparcia, film był piękny trzeba było tylko zwrócić uwagę na szczegóły na postawę Dominika było widać że inaczej się zachowuje inaczej się ubiera oni na to nie zwrócili uwagi a kiedy to zauważyli było już za późno

ocenił(a) film na 10
irreply

nie mówiąc już o tym że oceniałaś wcześniej praktycznie same filmy przygodowe to po co ci teraz oceniać dramat psychologiczny ? dla mnei hobbit był nudny którego ty na 10 oceniłaś. ni pies ni wydra ...