... dlaczego ludzie, którzy chcą korzystać z tego forum bez wyzwisk, wciąż reagują na
wulgarne i złośliwe zaczepki trolli. Co drugi temat z większa ilością postów to ciąg
epitetów pomiędzy trollem, a jakimś normalnym użytkownikiem, dlatego apeluję: NIE
DAJCIE SIĘ SPROWOKOWAĆ, bo tu się robi śmietnik.
Troll żyje tylko i wyłącznie dzięki temu, że wdajecie się z nim w dyskusję. Troll jest
stworzeniem żałosnym i każdy to wie (nawet on sam), więc po co się z nim spierać? Troll
umrze śmiercią naturalną jeżeli przestaniecie reagować na jego zaczepki. Troll żywi się
ludźmi, nie pozwól, abyś to właśnie TY stał się pokarmem dla niego. Reagując na
zaczepki trolla zachowujecie się dokładnie tak, jak on tego oczekuje - nadajecie jego
życiu sens. Dyskutując z trollem ratujecie mu życie, dodajecie sił.
Zamiast pisać posty w stylu "sam jesteś idiotą" zgłaszajcie obraźliwe wpisy
modelatorom, a wszystkie inne zwyczajnie ignorujcie. Jeżeli tych zgłoszeń będzie np. 100
dziennie, to nawet lepiej, bo może w końcu również administracji skończy się cierpliwość
i zablokują IP delikwenta.
Bądźcie mądrzejsi, to właśnie dojrzałość i zwyczajna mądrość odróżnia ludzi od trolli.
racja, niestety czasem nerwy puszczają, ale zdecydowanie masz rację: warto nie reagować na kretynizm
Ten gniot nie jest dla normalnego widza. Jesteśmy mężczyznami w pełnym tego słowa znaczeniu i homoseksualne incydenty dwóch pedałów są dla nas odrażające. Odrażające jest to również dla normalnych kobiet. Niestety forum dotyczące tego filmu opanowały padałki oraz mimozowate idiotki-lesbije o nieokreślonej orientacji seksualnej, które nie gustują w mężczyznach a w zniewieściałych pedałach.
cos czuje ze mylisz pojecia,ktos komu nie podoba sie film i z racjonalnych powodow daje 1,nie koniecznie musi byc trolem,a jak juz sobie przeklnie to jest przegrany,automatyczna klasyfikacja jako troll-prowokator.
poluzuj troche bo osiwiejesz za mlodu przez te forum.
ip nie zablokuja szefie,bo z komputera moze korzystac np rodzenstwo majace konto na fw.
A gdzie ja napisałem, że trollem jest osoba, która wystawia filmowi ocenę "1" i czasem sobie rzuci mięchem? To jest właśnie przekleństwem dzisiejszych czasów (a może nie tylko) - brak umiejętności czytania/słuchania ze zrozumieniem.
Jest różnica pomiędzy dyskusją (nawet najbardziej ostrą, ale merytoryczną), a prymitywnym wulgaryzmem i pisaniem postów zupełnie nie na temat, a wyłącznie po to, aby kogoś sprowokować i obrazić. O racjonalnych argumentach nawet nie może być mowy, bo jak skomentować wpis "Dominik był ciotą, a Sylwia szmatą" i tym podobne opinie? Jeżeli to jest dla ciebie "racjonalne", to współczuję.
Z tym blokowaniem IP, to ja jestem jak najbardziej "za", nawet jeżeli miałoby to ugodzić w inne osoby np. rodzeństwo, żonę, dzieci, kogokolwiek. Dlaczego społeczność internetowa ma cierpieć z powodu jakiejś tam grupy chamów? Poza tym troll ukrywa się ze swoją ułomnością nawet przed najbliższymi (o ile są to osoby normalne), więc utrata takiej maski może go boleśnie ugodzić. Niech administracja wyśle maila do każdej osoby, która posiada konto na tym samym numerze IP i przedstawi jak się sprawy mają, że użytkownik <tutaj dowolny nick> jest wulgarny i agresywny wobec innych, co stało się powodem dla zablokowania dostępu do witryny. Czy to jest takie trudne? Samo blokowanie wpisów niezgodnych z regulaminem to stanowczo za mało, dlatego najlepszym sposobem do walki z trollingiem wydaje się być brak reakcji na zaczepki chamów, a jedynie zgłaszanie nadużyć (niech się administracja bardziej weźmie do roboty). Nie wdawajcie się w dyskusję z trollami, bądźcie mądrzejsi.
co chwile masz o to pretensje,a twoja jedyna riposta to: no fakt czego sie mozna bylo spodziewac po ludziach dajacych 1.'
czytalem twoje wczesniejsze wpisy,malo tego nawet prowadzilem z toba dyskusje o tym gniocie a twoja reakcja wygladal mniej wiecej tak^
to omijaj takie wypowiedzi,po co se nerwy strzepisz?z tego co widze forumowe nolify juz dawno przestaly tak pisac a jak sie znajdzie dwoch lepkow co tak napisza to ludzie ich olewaja
to niezly samolub z ciebie,proponuje odpoczac od tego portalu bo cos czuje ze skoczysz jak dominik przejmujac sie tym co pisza inni,zwlaszcza o tak mizernej produkcji.
no na bank moderacja nie ma nic ciekawszego do roboty tylko wysylanie trollom ogloszen,puknij sie chlopie.
wydaje mi sie ze boli cie to ze wiekszosc poznala sie na tym tzw arcydziele i to wlasnie merytoryczne wypowiedzi cie bola a nie jak ktos napisze "Dominik był ciotą, a Sylwia szmatą" ..
a takich trolli o kotrych piszesz jest mnostwo na calym portalu,walka z wiatrakami,najlepiej jest ich ignorowac,co prawda sam niekeidy pisze ze np cos jest do dupy i tyle bo czasami jedno/dwa slowa opisuja cala produkcje a mi nie chce sie silic po raz n-ty na argumentacje ktora i tak pewnie nie przemowi do innych,bo kazdy ma swoja.
Dziękuję za troskę, ale zupełnie niepotrzebnie się o mnie martwisz.
Nie bolą mnie opinie odmienne od moich, wręcz przeciwnie, bo ja lubię dyskutować. W temacie mowa jest tylko o trollach, którzy logują się wyłącznie po to, aby sobie zrekompensować własną życiową nieporadność.
Pragnę zauważyć, że średnia ocena Sali jest całkiem wysoka, tak więc ludziom na ogół film Komasy się podobał :)
Moja opinia odnośnie użytkowników wystawiających Sali ocenę "1" wynika z mojego doświadczenia, jakie uzyskałem odwiedzając to forum. Nie jest to najlepsza opinia, ale ja nie twierdzę, że każda z takich osób jest trollem i należy ją usunąć.
Odnośnie administracji, to jest ich obowiązkiem, aby pilnować, czy użytkownicy przestrzegają regulaminu i reagować odpowiednio na każdy przejaw jego łamania. Po to jest ten regulamin prawda? Moim zdaniem konsekwencje łamania zasad są zbyt niskie, bo ograniczanie się wyłącznie do blokowania kolejnych wpisów problemu nie rozwiąże.
Ps. Odnośnie tej walki z wiatrakami, gdyby wszyscy Polacy myśleli w ten sposób, to w naszym kraju wciąż byłaby komuna. Odrobina cierpliwości i dobrych chęci, a prawie wszystko może się udać.
no widzisz dobrzy ludzie tak maja.
aha,ja tam znam stary zloty srodek zeby ignorowac ewidentnych trolli,nie rozumiem po co otwierac z tego powodu topic ale spoko.
wiesz jak to jest z ogolem.
oj uwierz mi ze moderatorzy zabrali sie nie dawno ostro do roboty i banowali mnie i moich kolegow nagminnie.-zebys od razu sobie nie myslal ze jestem trollem po prostu mialem ostre spiecie z pewna userka,czego konsekwencja byl ban,co mnie zdziwilo bo 80% wypowiedzi odnosi sie do filmow/ludzi kina 10 na spam i 10 na powiedzmy uswiadamianie pewnych ludzi;p
tylko ze to do czego pijesz to zmiana calego zycia,poprawa warunkow spol-ekon i w ogole calego jestestwa,natomiast my tu mowimy o zwyklym portalu ktory ma coraz mniej wspolnego z portalem filmowym,w powolywac sie w ogole np na ranking-zapomnij.
depp #3
carter#2
burton#1
zielona mila#1
szok.
mnie nie denerwują opinie negatywne. natomiast w dawaniu SS oceny 1 z przesłanek racjonalnych - no tu przesadziłeś. jeśli chcemy być racjonalni to SS należy się ocena zdecydowanie wyższa. racjonalność polegająca na obiektywnej ocenie, biorąca pod uwagę zalety i wady to ocena filmu biorąca jego wady i po drugiej stronie: pracę operatora, animatorów, muzyków, montażystów, dźwiękowca, reżysera, każdego z aktorów, w końcu też biorąca pod uwagę czynniki poza filmowe jak: frekwencja w kinach, ilość nagród, obecność na wielkich festiwalach, wagę społeczną filmu, odbiór za granicą i tak można wymieniać. gdyby twoja ocena była oceną racjonalną to na pewno nie byłoby to 1.
dlatego mnie denerwuje dawanie temu filmowi 1 bo wskazuje to niezbicie, że jest to z przyczyn emocjonalnych. i ok - ktoś może się bronić, że tak odebrał film, całościowo, nie wnika i jest to w zgodzie z jego wrażliwością. pytanie więc mam takie: co to za wrażliwość? i czy jest tam jeszcze wrażliwość? stąd moja głęboka nieufność wobec każdego dającego temu filmowi mniej niż 4. A ocena 1 to według mnie przejaw nienajlepszej woli. poza tym należy brać pod uwagę zwykłą zazdrość. myślę, że niejednej osobie żyłka pękła nie raz na myśl o tym, że reżyser tak młody i tak "zatrząsł" kinem, oraz że aktor również bardzo młody i również stał się jakąś megagwiazdą. to powoduje że wiele osób po prostu wyżywa się z zawiści.
oceniajac film,liczy sie moje subiektywne zdanie a nie np to ile film dostal nagrod czy ile os poszlo na niego do kina.
jesli mam byc szczery to dalbym 3.5/4 gwiazdki natomiast zeby zrownowazyc te puste 10 daje 1.jezeli film mi sie podoba np ma u mnie ocene 7 (dobry) wtedy zastanwiam sie nad praca operatorow,muzykow etc.
poza tym należy brać pod uwagę zwykłą zazdrość. myślę, że niejednej osobie żyłka pękła nie raz na myśl o tym, że reżyser tak młody i tak "zatrząsł" kinem, oraz że aktor również bardzo młody i również stał się jakąś megagwiazdą. to powoduje że wiele osób po prostu wyżywa się z zawiści' nigdy w zyciu nie kierowalem sie zazdroscia podczas oceniania filmu,wybacz ale wiekszej glupoty nie slyszalem,moze mlodsi uzytkownicy tak maja..
no to zdanie subiektywne czy racjonalne? racjonalnemu bliżej do obiektywizmu niż subiektywizmu. przeczysz sam sobie. a może jesteś po prostu krnąbrny z natury i jak wszyscy zielone nazywają zielonym to ty żeby nie być jak inni mówisz że żółte.
żeby zrównoważyć te puste 10? stary to co, Ciacho i Kac Wawa żeby zrównoważyć oceniasz na 9/10 ? ahahaha nie ośmieszaj się . takie stawianie ocen najlepiej określa twoją dojrzałość.
o zazdrości napomknęłam ponieważ spędziłam trochę czasu na tym forum i nie raz można tu było wyczytać personalne ataki na ludzi których wymieniłam tylko dlatego że ktoś im zazdrości - wiesz sukces tak działa, a ci kolesie po prostu ciężko na niego zapracowali.
a tak z ciekawości - skoro nie zazdrościsz to ile masz lat? ja zazdroszczę bo jestem mniej więcej w wieku reżysera.
oceniajac film kieruje sie przede wszytskim wlasnymi odczuciami i chyba kazdy normalny czlowiek tak robi.
krnabrnosc nie ma tu nic do rzeczy.
nie iwem kto ocenia ciacho badz kac wawa na wiecej niz 2?tam nie trzeba rownowagi spojrz sobie na ocene wawy-1,5 chyba najnizsza na fw.
dojrzalosc czy jej brak po prostu taka ocene daje temu filmowi.
hehe radze skupic sie na pozytywnych komentach badz na tych ktore niosa za soba konstruktywna krytyke, anie na bandzie 'zazdrosnikow' <--lol
22,nie zazdroszcze.bo nie czuje w tym przypadku takiej potrzeby.ale wiem co masz mniej wiecej na mysli.
np zazdroszcze pewnym artystom ich talentu ale w pozytywnym kontekscie,
to może i ja gościu zrezygnuję ze swojej heroicznej postawy i nie będę się już poświęcać oraz nie będę już przyjmował wszystkie razy na swą pierś, aby uchronić przed nimi pozostałych.
myślę Panowie że robicie dobrą robotę, ale szkoda naszego czasu. suma sumarum jak sobie wyobrażam takiego zaślinionego omena albo innego pokemona za klawiaturą w jakimś obskurnym mieszkaniu to nawet sie żal robi. może to nie jego wina?