6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324540
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Film opowiada o uzależnieniu od komputera, ale porusza także współczesne problemy nastolatków. Daje do myślenia i zmusza widza do zastanowienia się nas swoim postępowaniem. Kończy się w najmniej oczekiwanym momencie.

ocenił(a) film na 6
mocca84

Nie o żadnym uzależnieniu od komputera.Film opowiada o problemie nastolatków, którym wydaje się, że nikt ich nie rozumie.

ocenił(a) film na 8
RAC_79

o problemie tez ale jak mu odłączyli prad i nie mial dostepu do neta to nie potrafil normalnie funkcjonowac wiec jednak jest i uzaleznienie od komputera, co tez jest problemem wsrod mlodych ludzi. Normalny czlowiek nawet jak ma swoje problemy to po odlaczeniu od neta nie swiruje

ocenił(a) film na 6
mocca84

Nie nazwałbym tego uzależnieniem. Wydaje mi się, że źle zinterpretowałaś tą scenę. Chłopak podczas wyłączenia internetu prowadził ważną rozmowę z jego "koleżanką" Chciał dokończyć rozmowę, bo zależało mu na niej i na dogadaniu się w tej sprawie. Zresztą przecież sam powiedział, że traktuje ich jak rodzinę, więc chciał być z nimi jak najdłużej.., mimo że bardziej mu szkodzili niż pomagali.
Oczywiście jemu wydawało się co innego.

ocenił(a) film na 8
RAC_79

Główny bohater w internecie ma przyjaciół, którzy go rozumieją, przynajmniej tak mu się wydaje. A przede wszystkim chcą go słuchać. Ma wpływ na to, kim jest, bo stwarza sobie awatara i nowe życie.Szybko jednak zaczyna tracić kontakt z otoczeniem. Zamyka się w swoim pokoju, przestaje chodzić do szkoły, jego całe życie przenosi się do sieci. Odcięty do Internetu nie potrafi żyć w realnym świecie, nie znajduje w nim zrozumienia i akceptacji. Jezeli w tym filmie nie widzisz uzaleznienia od internetu no to wybacz brak mi już słów. W bardzo wyraźny sposób został przedstawiony mechanizm uzależnienia od Internetu,od komputerów, świata wirtualnego i ludzi, którzy w tym świecie istnieją oraz jego przykre konsekwencje.

ocenił(a) film na 6
mocca84

Zamyka się w swoim pokoju, ponieważ głupio małpuje tą desperatkę którą nazywa "rodziną". Odcięty od świata staje się, gdy ich poznaje. Wcześniej jakoś ten problem nie występował u niego i mógł podzielić życie towarzyskie i wirtualne. Wszystko było w najlepszym porządku. Brak zrozumienia powstał wtedy gdy dowiedział się, że jest homo. Jak powiedział ojciec "w dupie mu się poprzewracało" i na tym motywie budowali cały film. Internet jest tylko przykrywką i swoje "nie widzisz uzaleznienia od internetu no to wybacz brak mi już słów." obraźliwe teksty zachowaj dla siebie lub przestań wypowiadać się na forach, jeżeli masz problem z prowadzeniem dialogu.

ocenił(a) film na 8
RAC_79

poczytaj sobie czym jest słowo uzależnienie to może wtedy pogadamy

ocenił(a) film na 6
mocca84

Znów starasz się mnie obrażać. Odpowiedziałem na twoją wypowiedź starając się być merytorycznym.Niestety, ty pomijasz argumenty i całą wypowiedź sprowadzasz do dna. Zauważ,że nie zawsze będziesz mieć rację i czasami trzeba "przyjąć to na klatę" Wiem, że czasami to boli, ale nauczy cię to pokory.

ocenił(a) film na 2
RAC_79

Moim zdaniem oboje macie po części rację. RAC_79 ma rację w tym względzie, że film GŁÓWNIE mówi o problemach nastolatków, którzy czują się odrzuceni przez cały świat (akurat w tym wypadku przez ten cały homo-eksces). mocca84 ma z kolei rację w tym względzie, że film RÓWNIEŻ mówi o uzależnieniu od internetu. Jak by nie patrzeć, przywiązanie Dominika do internetu wyrosło na gruncie fascynacji Różowymi Włosami, ale to wcale nie zmienia faktu, że Dominik się uzależnił, bo w pewnym momencie cały jego świat stanowił właśnie internet - tam miał swoją ukochaną i przyjaciół, spędzał tam całe dnie. Owszem, kiedy ojciec odłączył mu internet, przeprowadzał akurat bardzo ważną rozmowę, ale myślisz, że gdyby stało się to w innym momencie, to Dominik miałby normalną reakcję? Ja w to szczerze wątpię. Nie pamiętał już innego świata, więc odłączenie go od internetu w jakimkolwiek momencie byłoby dla niego katastrofą.

ocenił(a) film na 8
mocca84

Boze co ty za głupoty wypisujesz