6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324540
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Moim zdaniem "Sala" to przełom w polskim kinie, w którym ostatnio górują przygłupie komedie romantyczne. Brawa dla Komasy! :) Moja recenzja: http://recenzyjnie.blox.pl/2013/01/Projekt-X-Sala-samobojcow-w-rezyserii-Jana-Ko masy.html

Ewielina

Nie wiem po co dałaś w jednej recenzji dwa filmy

koles80

Dodałam dwa, ponieważ myślałam, że nie będę miała wiele do powiedzenia na temat "Projekt x", ale wyszło inaczej. A pztm to tak naprawdę nie oceniłam "Projektu", tylko podzieliłam się swoją opinią, jednak bez konkretnej oceny. A czy to w czymś przeszkadza, że są dwa filmy w jednej recenzji?

Ewielina

Zgadzam się w pełni że to przełom. Diament pośród kamieni. Oglądałem 2 razy i jest to film wybitny jak na ówczesne kino PL.

ocenił(a) film na 10
Ewielina

Takiego filmu jeszcze nie widziałam. Niesamowity. Dający do myślenia na wiele dni. Dla mnie to przede wszystkim obraz kryzysu rodziny, samotności młodych ludzi... Gorąco polecam!

ocenił(a) film na 7
Ewielina

tak, jeden z nielicznych dobrych polskich filmów :) jak najbardziej polecam, daje do myślenia. Jak szlam na to do kina to nie spodziewałam się takiego czegos, a tu takie zaskoczenie :))

msolutka

Sala samobójców to plagiat, polecam obejrzeć 'Inny świat'.

użytkownik usunięty
msolutka

Z reguły nie lubię polskich filmów - a samymi plakatami wprost rzygam, ale ten mnie akurat przyciągnął. :) nie rozczarowałam się, chociaż uważam, że niektóre sytuacje były lekko przesadzone. Podobno aktorzy byli na kilku studniówkach aby przyjrzeć się temu jak świętują dzisiejsi maturzyści. Nie wiem jak u was, ale na mojej studniówce byli nauczyciele i rodzice i siedzieli praktycznie do końca (przynajmniej rodzice). A scena z filmu wskazuje w 100% na to, że nikt nad nimi nie panował. Siedzieli na podłodze, wódkę pili z gwinta (ja ze swoimi znajomymi kryliśmy się po kątach żeby nikt nie widział). A później całowali się? nie uwierzę w to, że tak byłoby na prawdziwej studniówce.

Ewielina

no film rewelacja ale czy to będzie przełom w w polskim kinie to nie wiem. Chodzi mi o to, że może być tak, że ten fil będzie jak ktoś powiedział "diament wśród kamieni"