6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324540
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Słaby film

ocenił(a) film na 3

Ten film jest po prostu słaby. Jest to film o rozpieszczonym dzieciaku, nie żaden głęboki dramat. Dominik zachowywał się irracjonalnie do zaistniałej sytuacji, gość miał wstydliwą wpadkę na tym treningu, minęłoby trochę czasu i ludzie by mu dali spokój, to było ponoć w miarę porządne liceum, na dodatek zostało mu tylko pół roku do końca. A co będę się rozwodził, jeżeli jest osoba która ma bardzo podobne zdanie do mojego http://www.youtube.com/watch?v=U5MiT2w3oec

ocenił(a) film na 10
karolhamann

popatrz na to oczami dominika jest młody, jego hormony buzują.
jego rodzice nie zwracali na niego wcale a wcale uwagi może on chciał żeby go wsparli żeby pomagali mu w tym ciężkim czasie, jednak oni tylko myśleli co sobie o nich pomyślą i masz babo placek

ocenił(a) film na 1
zgnilizna13

Nie mógł iść do psychologa? Ta postać była popier*** i tyle.

ocenił(a) film na 5
karolhamann

zdecydowanie był rozpieszczonym bachorem, który dostawał wszystko pod nos. Może jedynie brakowało mu, wsparcia, miłości i bliskości rodziców. Ja w ogóle nie rozumiem takich ludzi, okaleczanie się na pokaz, żeby zwrócić na siebie uwagę. dwie w sumie sytuacje wymuszone przez kogoś popychają gościa do takich czynów, żenada. Ludzie mają w życiu więcej problemów i żyją, Zgadzam się, wystarczyło przeczekać szum wokół jego osoby. Koniec roku blisko, wystarczy olać i żyć dalej.

ocenił(a) film na 8
Doryjka

Wy chyba nie wiecie o czym piszecie?
W środowisku młodzieży czy w ogóle dzieciaków, takie rzeczy nie dewaluują się. Taka historia może ciągnąć się za człowiekiem przez całe życie (zwłaszcza taka historia jak w filmie). Nie ważne czy dzieciak był z bogatej rodzinki czy nie i czy był rozpieszczony czy nie. Podobna sytuacja ma miejsce z Galeriankach. Chyba nie ma nic gorszego jak "ośmieszyć" się w temacie związanym z seksem.
To, że są większe problemy to my dorośli wiemy, ale jak się cofnąć do lat szkoły średniej czy podstawówki, to czy obchodziły was prawdziwe problemy jakimi żyli wasi rodzice? Świat dzieciaków to świat zamknięty. Nie każdy wychodzi z tego cało. Są takie jednostki, wrażliwe, które nie dają sobie rady w takich sytuacjach jak przedstawionych w filmie "Sala samobójców" czy "Galerianki".
Takie filmy niosą informację, że jak jesteś świadkiem jakieś "śmiesznej" sytuacji w wykonaniu kolegi/koleżanki, to nie znaczy, że od razu masz to wrzucać na Facebooka lub rozpowiadać na szkolnym korytarzu.

ocenił(a) film na 3
thame

W momencie kiedy ten film był puszczany byłem w jego wieku, więc wiedziałem jakie są problemy w takim wieku. Ja bym to po prostu olał.

ocenił(a) film na 8
karolhamann

Oki najwyraźniej jakby Ciebie to spotkało to twoja psycha poradziłaby siebie z tym problemem. Ale trzeba zrozumieć, że ludzie są różni. Nie bez powodu ludzie targają się na swoje życie.

ocenił(a) film na 8
thame

Ciągnąć przez całe życie? Ludzie idą na studia, zmieniają środowisko i znajomych, a nawet jeśli dalej widzą się z kilkoma kumplami, to ci i tak zachowują się inaczej, doroślej, bo już nie wypada być dzieciakiem z liceum.

ocenił(a) film na 10
karlolek91

no dobra ale Dominik nie myślał o tym co będzie tylko o tym co jest teraz

ocenił(a) film na 10
thame

zgodzę się z thamem ^^
a innym radze zobaczyć film jeszcze raz tym razem z otwartymi oczami :)

ocenił(a) film na 10
Doryjka

Okaleczanie się nie jest na pokaz. Ponoć uwalnia to jakieś substancje do mózgu, zapewne endorfiny, które sprawiają, że beznadziejna sytuacja robi się choć ciut przyjemniejsza.

ocenił(a) film na 5
nikike

Tak, cięcie się stymuluje uwalnianie endorfiny do mózgu w niektórych wypadkach, ale w 99% przypadków cięcie się jest tylko i wyłącznie na pokaz.

ocenił(a) film na 10
Dealric

No nie wiem, ja osobiście znałem tylko jedną osobę która się cięła, więc się nie wypowiem. Ale na pewno nie w 99% przypadków. Nawet nie wiesz co ludzie wyrabiają w domach.

ocenił(a) film na 5
nikike

Rzeczywiście bardzo źle sformułowałem swoją myśl.
Ogólnie bardzo niewielki % odczuwa przyjemność z cięcia i nie sądze by było to więcej niż ten 1%.
99% osób, które się tnie i o tym mówi, chwali się, obnosi itp to osoby robiące to na pokaz.
Oczywiście są osoby, które to robią na przykład po to, żeby się ukarać, z poczucia winy i tysiąca innych przyczyn, ale te osoby starają się to ukryć.

ocenił(a) film na 10
Doryjka

tak był rozpieszczony i ten film to pokazywał

karolhamann

Z całym szacunkiem, kompletnie się z Tobą nie zgadzam. Z własnego doświadczenia wiem, że problemy w życiu nastolatka urastają do olbrzymich rozmiarów, a każdy pryszcz na nosie jest poważną przeszkodą. Dominik miał bogatych rodziców, był popularny, a mimo to wystarczył jeden incydent na treningu, żeby cały jego świat legł w gruzach. Tak teraz wygląda szkolna rzeczywistość. Poza tym myślę, że sprawy potoczyłyby się zupełnie inaczej, gdyby chodziło o wpadkę z dziewczyną, a nie z kolegą z klasy.

Lady_Perpetua

Odnośnie ostatniego - kto tu ma wątpliwości?