Film porusza wiele problemów.
Pokazuje, jak ogromna jest przepaść pomiędzy dorastającym nastolatkiem, a jego rodzicami, żyjącymi marzeniami i ambicjami o przyszłości syna, jednocześnie bezgranicznie poświęcając się życiu zawodowemu.
Brak kontaktu z synem doprowadza do sytuacji wręcz krytycznej.
Odniosłam wrażenie, że nastoletni bohater jest dużo bardziej dojrzały emocjonalnie od swoich rodziców, którzy całkowicie zagubieni w zaistniałej sytuacji kompletnie nie reagują, a przynajmniej robią to w bardzo infantylny i niezorganizowany sposób.
Film raczej godny polecenia, chociaż momentami dłuży się, niektóre sceny odrobinę wymuszone.
Ogólna ocena raczej pozytywna.
Poza tym film bardzo mnie przygniótł i przygnębił. Nie obejrzałabym go ponownie.
Mnie jakoś ogroooomnie ten film nie poruszył ! Cieszę się, że jest to w końcu coś innego niż te ciągłe filmy o wojnie...katyniu itp., ale jeżeli już...to fabuła całkiem całkiem, a chyba z obsadą jednak coś nie tak ! Gdyby kto inny zagrał głównego bohatera...może byłabym bardziej przejęta ! Mimo to - podoba mi się zakończenie ;)))
Ale czemu? Uzasadnij,proszę.
No tak.To akurat wielki plus na nasze Polskie kino,które
niestety ostatnimi czasami 'obumiera',serwując nam przystawki w postaci
komedii czy innych bzdetów romantycznych.''Sala..'' wzniosła przełom ogromny.
Fabuła z tematyką jak najbardziej prawdziwą i na czasie,w końcu ktoś się w końcu postarał.
Moim zdaniem Jakub pasował Tu rewelacyjnie.Świeży aktor,od co.I młody,jak widać utalentowany,
Przynajmniej nie widzieliśmy tych samych twarzy a nowe.Jak najbardziej pasował tu on.
Szczerzę na jego miejsce,nie widziałabym kogoś innego.Zagrał obłędnie.Nie sztucznie.Dał z siebie
wszystko,zresztą jak Kulesza.Istna klasa.
Ale może jest jeszcze dużo nie odkrytych talentów na rynku polskim ?? ;)) nad osadą bym się zastanowiła...ale powtarzam film świetny ;D
...No wiesz,nam chyba wystarczy już dość tych słynnych,znanych,Polskich twarzy
w co piątym filmie.To trochę nudzi,eh...;)
Ja napiszę tylko-obsady nie zmieniałabym w ogóle.