Hmm kiedyś Boguś Linda i PSY dziś Gierszał i Sala Samobójców, ciągle zastanawiam się skąd ta duża popularnośc filmu wśród młodych osób (głównie wśród dziewczyn) pytanie dziewczyny, dlaczego ten film wam się tak podobał? Skąd te piski "Najlepszy film jaki widziałam", niechce tutaj nikogo obrażac ani wywoływac wielkiej kłótni mi osobiście film się nie podobał, naszpikowany serialowymi gwiazdami a czegoś takiego nie znosze, Gąsiorowska która wk***iała mnie za każdym razem gdy ją pokazywali, fabuła która mnie w ogóle nie wciągneła, na plus na pewno gra głównego bohatera.
Gąsiorowska mnie także wkurzała. Serialowe gwiazdy - według mnie plus, ponieważ to lepsze niż polskie gwiazdy filmowe. Dosyć mam komedii romantycznych z tymi samymi ciągle aktorami (Adamczyk, Kot, Karolak - wszedzie TO SAMO), to jest nudne, a każda fabuła taka sama. Film jest inny, pokazuje ciekawy problem i dotyczy młodego pokolenia. Muzyka, charakteryzacja - to do młodych przemawia na pewno. Poza tym gra aktorska na plus - Gierszał był świetny, Kulesza także zachowała poziom. Nie powiedziałabym ze to "najlepszy film jaki widziałam", oglądałam wiele lepszych. To po prostu dobry polski film, nowoczesny. Jakie czasy, takie filmy.
Ja uwazam film za dobry ze względu na wyłamanie się z monotematyczności polskiego kina. Wszystko albo jest o PRL albo komedią romantyczną albo komedią romantyczną z czasem akcji w PRL-u.
NIe wiem jakie są powody innych dziewczyn - według mnie to po prostu dobry film.