Jak dla mnie ten film był bardzo fajny.Orginalny i na czasie.Jak na polskie realia prezentuje się on bardzo dobrze.Nie wiem czemu tyle osób go krytykuje.Ten film jest sto razy lepszy niz kolejne durne filmy z Karolakiem i inna chołotą.
Skuryn tak samo jak można dać 9 czy 10 i nie zostawić miejsca na naprawdę dobre filmy:)
Zawyżenie oceny filmu poprzez kierowanie się sercem jestem w stanie zaakceptować.
Zaniżeniu oceny filmu z powodu braku empatii nie jestem w stanie przyklasnąć.
Zastanowiłem się. To jednak nie chodzi o to czy lubię film. To co piszę jest związane z poparciem osób umiejących patrzeć na innych po ludzku i dobrocią, zachowujących mądrość i rozwagę osądów, a nie krzywdzących innych.
I od razu zakładasz, że osoba zachowująca mądrość i rozwagę oraz dobra musi ten film lubić? Bo tak z tego wynika. A to już dziwne podejście.
Napisałem, że nie ma znaczenia czy lubię ten film. Tak więc takiego założenia nie było w mojej wypowiedzi.
Ale piszesz, że nie rozumiesz jak można dać 1, ale już 10 jest ok dla Ciebie co jest dość jednostronne.
Ale inaczej. Jakbyś ocenił jakiś fatalny film na 1, a ktoś inny napisał, że 10/10 i to jest najlepszy film w historii bez względu na to jaki to byłby gniot to byłoby ok?
W przypadku Sali nie rozumiem jak można dać 1 ponieważ nie jest to adekwatna ocena dla tego filmu z powodów, których nie będę już tutaj wymieniać. Ocena 10 jest oceną zawyżoną i powinna być przeznaczona dla innych filmów. Tak wieć nie jest też prawdą, że 10 jest dla mnie ok.
Chodzi tutaj o to, że moje uwagi dotyczące komentarzy innych forumowiczów są związane nie z oceną punktową jaką wystawiają (bo to jest ich wolna wola) tylko z tym co piszą. Tak się jednak składa, że osoby dające 10 są osobami bardziej wrażliwymi na krzywdę innych w związku z czym nie widzę potrzeby polemizowania z nimi. Z kolei osoby dające 1 z reguły wypowiadają się na zasadzie wyrażania niechęci, obrażania i agresji do odmiennie myślących. Zdarza się, że w skrajnych przypadkach nawołują do przemocy a nawet uśmiercania wg własnych regół. W takich przypadkach człowiek czuje potrzebę jakiejś reakcji.
Ok już rozumiem.
Ale wciąż wielu fanów przedstawia poziom tolerancji i wrażliwości nie inny niż ludzi nazywających głównego bohatera emo pedałem. Trzeba tępić takie zachowanie u obu stron.
Dla mnie również ten film jest bardzo dobry - a co najważniejsze porusza naprawdę ważne kwestie jak dotąd pomijane w naszym kinie. Aktorstwo jest na wysokim poziomie podobnie zresztą jak inne kwestie techniczne takie jak montaż czy świetnie dobrana muzyka (np. ”Nothing to Lose ” zespołu Billy Talent). Film jest zresztą wynikiem pomieszania wielu gatunków filmowych co niewątpliwie świadczy o jego oryginalności. Najważniejsze jest jednak to że to film, który można analizować na wielu poziomach i ma wstrząsające przesłanie. Moim zdaniem jest to film wart uwagi i o aktualnej tematyce.
Jakie przeslanie ? Wszyscy mowią mi, ze ma przeslanie wiec prosze aby ktos mi wyjasnil jakie.
Przesłaniem filmu może być choćby metaforyczne znaczenie tytułowej „Sali Samobójców” – którą to sami tworzymy – "zabijając się nawzajem". Dzieje się to przez brak zrozumienia, znieczulicę społeczną, ciągły pęd za pieniądzem i karierą – przez to zapominamy o tym, co jest w życiu najważniejsze i niszczymy się nawet o tym nie wiedząc.
Zdobądź się na jakąś inteligentną wypowiedź trolu. Albo krzyknij " jesteś u pani !!! "
Przecież pisałem, że musi to być inteligentna osoba. Mylisz się również, że inni mają taki sam mózg jak ty i taką samą orientację seksualną.
Film jest beznadziejny (gra aktorska, o dykcji Gąsiorowskiej nie wspominając) Popadanie w zachwyt nad gniotem i wydawanie okrzyków typu " Gierszał jest boski", " taki prawdziwy" itp, itd dawanie ocen 10 i serduszek udowadnia, że to gniocisko promuje i przedstawia jako normalne wszelkie patologiczne zachowania, odbiegające od dobrego smaku, promujące wulgarne, niegodne człowieka zachowanie oraz promujące homoseksualizm. Najbardziej uderza to w osoby młode i tym samym osoby o niewykształconym charakterze. Uderza w osoby nierozwinięte i mało wymagające intelektualnie, co wpływa na wykorzystywanie nagannych wzorców zawartych w gniocie, służącym jedynie demoralizacji społeczeństwa niższych warstw i nabiciu kieszeni producentom i tzw "aktorom".
Film jest beznadziejny (gra aktorska, o dykcji Gąsiorowskiej nie wspominając) Popadanie w zachwyt nad gniotem i wydawanie okrzyków typu " Gierszał jest boski", " taki prawdziwy" itp, itd dawanie ocen 10 i serduszek udowadnia, że to gniocisko promuje i przedstawia jako normalne wszelkie patologiczne zachowania, odbiegające od dobrego smaku, promujące wulgarne, niegodne człowieka zachowanie oraz promujące homoseksualizm. Najbardziej uderza to w osoby młode i tym samym osoby o niewykształconym charakterze. Uderza w osoby nierozwinięte i mało wymagające intelektualnie, co wpływa na wykorzystywanie nagannych wzorców zawartych w gniocie, służącym jedynie demoralizacji społeczeństwa niższych warstw i nabiciu kieszeni producentom i tzw "aktorom".