6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324569
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Szok!!

ocenił(a) film na 7

... jakim jest fakt, że ten film to kawał naprawdę solidnego POLSKIEGO kina. Jeżeli rzeczywiście jest to reżyserski debiut Komasy, to jest to debiut wręcz zadziwiający, przede wszystkim pod względem technicznym - bardzo dobre zdjęcia, montaż, obróbka obrazu (filtry) oraz muzyka. Świetne aktorstwo, ciekawa fabuła i idea całości. Animacja... nie miałam raczej problemów z zaakceptowaniem jej stylu. Minusem jest jedynie moim zdaniem lekki bełkot jaki powstaje w animowanych sekwencjach, których forma z kolei wydaje mi się niejasna dla odbiorcy - czy ma się je traktować jako grę komputerową, w którą grają bohaterowie? Jeżeli tak, to owa gra wygląda nazbyt filmowo... nie wiem, zbyt duża jest jej umowność. Ogólnie, myślę, że jest to film w pewien sposób przełomowy dla współczesnej polskiej kinematografii. Mam nadzieję, że da wielu młodych twórców stanie się wielką zachętą do robienia porządnych, dopracowanych technicznie filmów.

justek999

Właśnie ten film dzięki swojej przełomowości dla współczesnej polskiej kinematografii zdobył tak dużą popularność. Niestety w naszym światku znajdą się forumowicze niedostrzegający tego , że jest to kawał dobrze zrobionej roboty.
Animacja dlatego jest tak dobrze zrobiona, ponieważ zgodnie z tym co piszesz należy świat który stworzyła traktować bardziej umownie..