tego gniota świadczy o degeneracji i otępienia dzisiejszego, zwłaszcza młodego społeczeństwa, wyzbytego jakiejkolwiek wartości i poszanowania dla samych siebie.
a zastanowiłeś się z czego to wynika?
Wydaje mi się że ten film właśnie to pokazuje.
I nie przedstawia tego w dobrych barwach. Użytkownicy dając wysoką notę takiemu filmowi nie twierdzą, że to co on pokazuje jest właściwe, ale np że dobrze ukazuje problem.
haha tylko tyle wyciągnełeś z tego filmu???Serio???? Marszczenie freda?? Nie rozśmieszaj mnie..
o jakiej większości Ty mówisz? :) chyba nie uważasz że osoby które oceniły pozytywnie film muszą od razu wzdychać do kogokolwiek? hahaha
Jak kiedyś dorośniesz to zrozumiesz wtedy głęboką głębię tego filmu. Póki co to polecam transformers
Głęboką głębię ??? Głęboki głąb zobaczył głęboką głębię w gniocie. hehehehe !!! Może pozostań przy arcydziele Kung fu panda i nie transformersuj mi tu.
Ja się całkowicie podpisuje pod tym, że Sala samobójców to gniot. Strasznie sztuczna, sztywna i próbująca udawać inteligentną produkcja. Bardzo mnie bawią argumenty broniących filmu, skoro się podoba ok, każdy ma swój próg genialności, ale wmawianie ludziom którzy tak jak ja są załamani, że filmu nie rozumieją lub " muszą dorosnąć" świadczy o poziomie osoby która się wypowiada.Jak ten film jest dla kogoś trudny do zrozumienia to nie mam osobiście pytań.To działa w dwie strony. Obrażanie osób " na tak" jest także co najmniej na żenującym poziomie. Jak się nie potrafi o filmach ( i nie tylko) dyskutować to się tego nie robi. Nikt tutaj nie ma ochoty czytać wypocin na temat tego kto ma lepszy gust, ludzie zastanówcie się. Na przyszłość taki protip: wytykanie błędów językowych świadczy chyba już tylko o tym, że nie ma się pomysłu na kontrargument. Myślałam,że poczytam gdziekolwiek jakąś sensowną dyskusję na temat tego filmu, ale jednak nie ma szans. Pozdrawiam znawców trudnego kina ;)
Wniosek jest jeden: od pieniędzy się ludziom w dupach przewraca. Każde emo/goth/inne mniej lub bardziej pokrzywione subkultury na jakie natknąłem się w LO to dzieci zamożnych lub bardzo zamożnych rodziców.
A więc po co oglądałeś ten film fanie horrorów i sf ?
"Może pozostań przy arcydziele Kung fu panda " << o gustach się nie dyskutuje ziom ... ty sobie możesz pozostać przy "Obcy......" i nie zawracaj nam gitary -.- sala samobojcow to sredni film ale gniotem bym tego nie nazwał .. zresztą jak kazdy film ma jakieś przesłanie.
Ziom ??? A kto Ci powiedział, że o gustach się nie dyskutuje ??? Nie zawracaj nam gitary ???
nemo999 wychował się w środowisku w którym ten jest lepszy ten kto bardziej obrazi drugiego. Nie ma znaczenia co masz w głowie, jakie masz pasje, czy coś ciekawgo możesz przekazać lub pokazać. Wartość stanowi u niego obrażanie innych forumowiczów. Myślę, że w realnym życiu ponosi dotkliwe tego konsekwencje
taak właśnie widze, każdy chce być chyba zauważony (na swój sposób) nawet jak robi z siebie .... (nie chce nikogo poniżać ;p)
skoro tak uważasz.. to spoko ^^
to ostatni mój post w tym temacie bo nie chce mi się tego ciągnąć
możesz sobie pisać pod tym postem: głąb, deb*** , frajer, idiotaa itd itp, wcale mnie to nie rusza ;>
pozdro
Według mnie film obrażający wszystkich graczy i ogólne przedstawienie dupowego świata dupowego nastolatka z światem 2.0 sranie w banie popieram autora artykułu
Każda film ma różnych odbiorców. To zupełnie tak jak z muzyka jedni słuchają ambitnej drugich zadowala mniej ambitna. Niestety ale większość ludzi w Polsce ma taki i a nie inny gust. Dlatego film osiągnął sukces. Na mojej osobie nie zrobił wrażenia. Kręcą mnie zupełnie inne filmy. Oceniłem niziutko bo nie widzę w tym filmie niczego ciekawego dla siebie. Ale na siłę nie bedę krytykował innych.
Czasami sam oceniam filmy dalece wysoko ze względu na treść która mnie pociąga i ciekawi owe filmy również arcydziełami nie sa. Film jak dla mnie momentami trochę naiwny robiony pod publikę ale z drugiej strony brawo dla reżyser za wyczucie momentu wprowadzenia go do kin. Pokazała Swoje zdanie podeszła do problemu w odpowiednim czasie. Niestety jak to zrobiła to już inna sprawa.
No i sensowna wypowiedź delikatnie potwierdzająca moją opinie co do gustów ludzi (nastolatków) w Polsce.
No i następna konkretna wypowiedź ... Widzę, że normalnych bez skrzywień na umyśle i inteligentnych ludzi jest trochę. Cieszy mnie to.
Film na mnie większego wrażenia nie zrobił, owszem ciekawy i gra aktorów dobra ale przewidywalny i prawdę mówiąc przeciętny.
"owszem ciekawy i gra aktorów dobra"
Raczej bym powiedział kiepska natomiast ciekawy to może zależy od punktu wiedzenia odbiorcy. Skoro i tak przewidujący to ja nie wiem co mnie tam ciekawiło skoro nie wyróżnia sie niczym szczególnym. Niestety ale zarówno filmy jak i książki idą w ostatnim czasie przynajmniej niektóre w złym kierunku. Lepiej zabrać sie za klasykę niż za jakieś podedrze nurty osadzone w kiepskim świecie fantasy. Niestety od dłuższego czasu niektórzy pisarze albo pisarki którzy wcale być nimi nie powinni a z jakiegoś jakiejś dziwnej perspektywy postrzegania nimi sa. Ciężko się robi na sercu czytając tak słaba amatorszczyznę. Nie mówię tu o braku doświadczeń ale swoistego talentu tu nie widzę. Trend na wsysaczy krwi juz był. Przeżywał godne czasy nosił się napewno dostojniej niż teraz. Ale kiedys w zamierzchłych czasach kina którego ludzie juz nie pamiętają, Liczyło sie coś więcej. Filmy były robione z pasja która teraz rzadko się zdarza oglądać we współczesnym podejsćiu do zagadnienia.