6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324597
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Najbardziej denerwuje mnie w filmie watek homoseksualizmu matki Dominika. Sceny z panią dr psychiatrą , czy z żona ministra - jak ona sie nakręca. Finałowa scena z pinkheadówą to juz totalna miazga

dzieckodiuny

Homoseksualizmu matki Dominika? Nie myślisz, że o czymś zapomniałaś/eś?

ocenił(a) film na 10
GirlEdyta

Finałowa scena?hmm przypomniesz?

saskialove

Hmm z racji iż odbieram ten post jako do mnie więc mogę powiedzieć tyle, że finałowa scena, to podziękowanie Sylwii za to, że "pomogła" Dominikowi, a i jeszcze jej płacz.

ocenił(a) film na 5
GirlEdyta

Nie zapomniałEM o kręceniu komórą przez postprzelizaną parę agonii avatarka z apaszką. Uważam tylko, że to nie była scena finałowa. Zamykanie w pomieszczeniu mielismy chociaż w Awiatorze, tak więc powielony watek i nie jest najważniejszy. Najważniejsza jest ukryta do granic możliwości orientacja seksualna matki. To jest problem wart dyskusji, a nie brak zainteresowania dzieckiem kompensowany dawaniem "wszystkiego czego potrzebujesz" i finalne poprzewracanie w dupie. Wątek wykorzystania avatarka przez pinkheadówe do zdobycia suicydalnych dragów jest oczywistą oczywistością. Matka kryptolezbijka czuje to w głebi a jednak wpada na virtual orgy. Pozostali widząc ten ogień między paniami się byli wylogowali.

dzieckodiuny

Tyś się czegoś naćpał?

ocenił(a) film na 5
GirlEdyta

9/10 serio? Dałaś/eś 9 punktensów i nie widzisz ukrytej tajemnicy filmu?

dzieckodiuny

Kolego Pani Beatka Santorska matka Dominika, nie była żadną lesbijką, Ty się chyba nawdychałeś pewnych zabronionych w naszym kraju środków, radzę ogarnąć swój język bo ogarnąć nic nie można papaaa.

ocenił(a) film na 5
GirlEdyta

Dziękuje za rade. Obrona Pani Beaty godna 1655r tzn. obrony Jasnej Góry. Dlaczego ja dałem 5. Odpowiadam : chcesz filmu o samobójstwie z KLIMATEM polecam Verbo i Tamten świat samobójców.

ocenił(a) film na 5
dzieckodiuny

acha butapren , aceton czy toluen nie są nielegalne :P. pozdro

dzieckodiuny

...a gdzie wkładasz sobie wacik nasączony acetonem ? Pewnie tam gdzie najbardziej lubisz.

ocenił(a) film na 5
skuryn

ogladałeś trainspotting? Ja się nie ma fajnych czopków to sie ma waciki

dzieckodiuny

nie znam się na tym, to ty jesteś specem

ocenił(a) film na 5
skuryn

Tak na marginesie. Jak oceniasz matke Dominika?

dzieckodiuny

Świetnie w jej roli zagrała Agata Kulesza

ocenił(a) film na 5
skuryn

Też tak myślę . Nagroda Akademii jest już tylko kwestią czasu. Chociaż przy całej ułomności scenariusza , źle dobranej muzyce, pseudorealizmowi samookaleczeń, genialnej sceny gdy pinkheadówa siedząca szmat czasu w ciemnicy, ma zerowy światłowstręt , to fakt gra Kuleszy jest światełkiem w tunelu.

dzieckodiuny

Biorąc pod uwagę, że to warsztatowo świetnie zrobiony film, jest fajna animacja oraz rzadko spotykana w polskich filmach na wysokim poziomie postprodukcja i wpadająca w ucho muzyka, to nominacje i nagrody Akademii są w pełni zasłużone.

ocenił(a) film na 5
skuryn

Na sarkazm sarkazmem, oż Ty :). Nie biorę tego serio, chyba że............... ktoś z ekipy......... mógłby to napisać serio...........hmmmm. Panie w ZUS też zachwalają , że ich zakład jest najlepszy. Ok przesada porównywać film z ciekawym pomysłem i 7/10 grą aktorską z ZUS. Ale muzyka wpadająca w ucho? To ja wolę sobie zapodać ten wacik w ucho.

dzieckodiuny

Niepotrzebnie kierowałeś się na legalnością zażywania toluenu. Teraz trudno będzie ci rozumieć dlaczego błądzisz.

ocenił(a) film na 5
skuryn

błądzić ludzka rzecz Scherlocku :)

dzieckodiuny

Lubię Was naprawdę. <3

ocenił(a) film na 5
GirlEdyta

Na filmwebie wszczyscy kinomaniacy się lubią :D

użytkownik usunięty
dzieckodiuny

O i to była jedyna rzecz jaką napisałeś mądrą. Tylko szkoda, że to nieprawda.

ocenił(a) film na 5

Pedagogiczny ton to cos co mnie kręci nieziemsko :) . To już tylko jeden krok do BDSM, bo " każdy ma prawo do orgazmu" .