Czemu ludzie odbierają go tak dosłownie ... "bo szkoła nie taka, bo fryzura, bo u Nas ten koleś byłby raczej gnębiony". Ja skupiłam się na problemie - walka o akceptacje, zrozumienie, odmienność, siła internetu, uzależnienie. Dzięki tej innej, oryginalnej kreacji film nie jest po prostu nudy i ogląda się go z zaciekawieniem. Jest oczywiście parę niedociągnięć, ale to można czepiać się każdego filmu czemu aktorzy nie chodzą siusiu przez cały obraz filmu albo wstają z idealnie ułożoną fryzurą.
Mnie nie pytaj;)
Też tego nie rozumiem.
Idąc tym tropem trzeba zarzucić niemal całej kinematografii, że jest nierealistyczna i naciągana...
Zabawne.
Bo u nas społeczeństwo w dużej mierze dyskryminuje takich ,powiedzmy ''odmieńców'', jakim był nasz główny bohater, jakim ja jestem również w jakimś stopniu. Niektórzy nie wytrzymują presji z zewnątrz niestety i są właśnie tego takie efekty jak w ukazanym filmie. Ja na przykład mam na czyjeś obrabianie mi dupy , wyj....ane!!! Przepraszam za małe uniesienie się.
Chyba podsunęłaś mi temat do poruszenia na FW co dyskryminacji i szykanowania innych, tylko dlatego ,że ktoś ma 15 kolczyków w uchu a jest chłopakiem, nosi krucze postrzępione włosy na głowie i ubiera się mag ,czyli nie do przyjęcia przez szary ,nudny lud!!!
pozdrawiam :)